У Волинській області широка профілактична кампанія сприяє дотриманню законодавства щодо перебування дітей у закладах відпочинку в нічний час

У Волинській області широка профілактична кампанія сприяє дотриманню законодавства щодо перебування дітей у закладах відпочинку в нічний час

18.10.13 09:33 0 894
Працівники відділення кримінальної міліції у справах дітей Володимир-Волинського МВ УМВС організували профілактичний рейд у розважальних закладах міста за участю депутатів міської ради, представників служби у справах дітей міськвиконкому та журналістів. Загалом відвідали три дискоклуби та кілька кафе, однак правопорушників не виявили.

- Такими заходами ми не маємо на меті обмежити у правах дітей, – зауважив начальник ВКМСД Ігор Попов. – Прагнемо лише обмежити можливості впливу на них негативного та доволі небезпечного середовища.

Хоча дотримання закону покладено на правоохоронців, в обов’язки яких входять перевірки диско- та комп’ютерних клуби та закладів громадського харчування, які працюють у вечірній та нічний час, але варто відзначити, що відповідальність за перебування неповнолітніх у зазначених місцях несуть батьки (ст. 184 КУпАП) та посадові особи підприємств, установ, організацій, незалежно від форми власності, де було виявлено факти порушення закону (ст.180-1 КУпАП).

– Відповідальність за вчинення такого правопорушення – штраф у розмірі від 20-ти до 50-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 340 до 850 гривень, – наголосив майор міліції. – У разі вчинення повторного правопорушення протягом року штраф складає від 50-ти до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 850-ти до 1700 гривень.

Під час проведення заходу правопорушників не виявили, але ж головною метою міліціонерів було не виявлення, а попередження правопорушень як з боку дітей, так і проти них.

Аліна МАТУСЕВИЧ,

Володимир-Волинський МВ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ