На Хмельниччині триває Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

На Хмельниччині триває Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

18.10.13 09:10 0 869
16 жовтня фахівці Віньковецького районного сектору Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області в рамках проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності зустрілися із вихованцями школи села Карижин.

Рятувальники продемонстрували школярам можливості пожежного автомобіля та спеціального аварійно-рятувального спорядження, яке використовується для ліквідації наслідків надзвичайних подій та порятунку людей. Крім цього, спеціалісти служби цивільного захисту провели оперативне розгортання пожежного автомобіля та подали воду для гасіння умовної пожежі. Таким чином, підлітки на власні очі побачили, як діють вогнеборці під час виконання своїх професійних обов’язків.

Фахівці ДСНС нагадали учням основні правила безпечної поведінки під час прогулянки на природі, біля води, користування газовими та електроприладами, а також у разі виявлення підозрілих предметів. Більш детальніше на питанні дитячого травматизму під час виявлення підозрілих предметів зупинилися вибухотехніки науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Вони розповіли школярам про види вибухонебезпечних предметів, яким чином вони діють та які наслідки можуть бути при недотриманні правил безпеки при їх виявленні. Підлітки мали змогу потримати у руках та розгледіти ближче учбові гранати, міни та артилерійські снаряди. Крім цього, молодь ознайомилась із технікою, яку використовують спеціалісти у своїй роботі.

Подібні заходи є дуже важливими, адже велике значення має готовність молодого покоління до дій в умовах надзвичайних ситуацій. Як показує досвід, підготовлена людина здатна врятувати не лише своє життя і здоров’я, а й надати допомогу іншим.

Віньковецький РС

ГУ ДСНС України у

Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Суперліга. "Миколаїв" ...
Наступна новина: Дві доби знадобилося ...

КОМЕНТАРІ