Івано-Франківщина: працівники Управління ДСНС в області провели практичне навчання з волонтерами

Івано-Франківщина: працівники Управління ДСНС в області провели практичне навчання з волонтерами

18.10.13 08:00 0 764
17 жовтня за ініціативи керівництва Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області на базі спортив­но­-оздоровчого комплексу іме­­ні Героїв-пожежних Управління ДСНС в області відбулося практичне навчання з представниками громадських та волонтерських організацій Івано-Франківщини. У навчанні взяли участь близько сотні волонтерів з понад 10 громадських та волонтерських організацій, зокрема обласної організації Товариства Червоного Хреста, Товариства українських студентів-католиків «Обнова», обласного та міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Пласту та інших.

Перед присутніми виступив перший заступник начальника Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Ігор Оксентюк. Ігор Володимирович розповів про специфіку пожежно-рятувальної служби області, про випадки пожеж та різних надзвичайних ситуацій, які трапилися на Прикарпатті. Як зазначив Ігор Оксентюк, співпраця з волонтерами може бути ефективною у сфері проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо запобігання виникненню пожеж та різних нештатних ситуацій. Також подібна співпраця важлива при формуванні громадської культури у сфері безпеки життєдіяльності, тобто в тих напрямках, які не потребують спеціальної професійної підготовки.

Волонтери мали можливість ознайомитися з технікою та спорядженням, що є на озброєнні у рятувальників Івано-Франківщини. Фахівці Управління ДСНС в області продемонстрували їм, як користуватися вогнегасником у випадку виникнення пожежі та надавати першу медичну допомогу потерпілим.

Цікавим етапом навчань стали практичні заняття, котрі провели для присутніх працівники гірської пошуково-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області. Волонтери мали змогу побувати у ролі потерпілих, котрих за допомогою круто-похилої переправи гірські рятувальники спускали з третього поверху навчальної вежі.

Така співпраця з волонтерськими організаціями – це ще один крок для здійснення спільної активної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед мешканців Прикарпаття.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів’ян запрошують ...
Наступна новина: Чісора: Клички мене ...

КОМЕНТАРІ