Львівщина: для ансамблю «Верховина» проводитимуть майстер-класи з хореографії, сценічної та музичної майстерності

Львівщина: для ансамблю «Верховина» проводитимуть майстер-класи з хореографії, сценічної та музичної майстерності

18.10.13 09:22 0 811
У відповідності до наказу Міністерства культури України, 16 жовтня відбулася атестація працівників Заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні і танцю України «Верховина».

Особливістю цієї атестації стала участь корифеїв танцювального та хорового жанрів – народних артистів України Михайла Ванівського та Миколи Кацала.

Під час проведення оцінювання артистичного складу колективу, а саме їх професійних кваліфікацій та ділових якостей, народні артисти України М.Ванівський та М.Кацал надали цікаві консультації та професійні поради-секрети щодо удосконалення техніки виконання та формування творчого процесу.

Директор департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації Наталія Гамкало наголосила, що «Верховина» повинна мати настільки високий професійний рівень, щоб бути бажаною і затребуваною на основних всеукраїнських культурних заходах.

Тому, інновацією за підсумками атестації стало рішення щодо проведення виїзних майстер-класів з хореографії, сценічної та музичної майстерності для колективу «Верховини» за участі найкращих фахівців у цих жанрах.

Додатково:

Заслужений Прикарпатський ансамбль пісні та танцю України «Верховина» був створений у 1946 році.

Основним завданням ансамблю є збереження, відтворення та популяризація кращих зразків народної творчості та обрядовості.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Відзначено кращого ...
Наступна новина: ПРОТОКОЛ наради-навчання ...

КОМЕНТАРІ