Рятувальники Житомирщини готуються протидіяти несприятливим погоднім умовам зимового періоду

Рятувальники Житомирщини готуються протидіяти несприятливим погоднім умовам зимового періоду

18.10.13 10:36 0 773
З метою запобігання надзвичайним ситуаціям, які можуть виникнути в осінньо-зимовий період, а також оперативного реагування при загрозі їх виникнення на території області перевірено та приведено в підвищену готовність наявну інженерну, автомобільну техніку та автономні джерела живлення. У пожежно-рятувальних підрозділах області проведено стройові огляди особового складу та техніки на рахунок їх готовності реагувати на надзвичайні ситуації (події), пов’язані з погіршенням погодних умов.

На у постійній готовності до дій за призначенням перебуває 233 чоловіки та 63 одиниці пожежної та спеціальної техніки рятувальних підрозділів області. У разі ускладнення оперативної обстановки додатково залучатимуться 230 чоловік особового складу та 87 одиниць техніки. 37 електропідстанцій готові забезпечити електроживленням важливі об’єкти життєдіяльності населення на випадок аварійного відключення електроенергії.

Крім того, налагоджено взаємодію з підрозділами Міністерства оборони України, що дислокуються на території області. Вони готові надати 19 одиниць інженерної та 76 одиниць автомобільної техніки, а також 11 автономних електростанцій потужністю від 1 до 100 кВт.

Враховано і досвід минулої зими. Зокрема, визначено місця прогнозованого утворення заторів на дорогах у випадку несприятливих погодних умов:

-село Хажин (Бердичівського район);

-село Білилівка (Ружинський район);

-села Калинівка, Станишівка, Глибочиця (Житомирський район);

-села Ставище, Строків (Попільнянський район);

-ділянка Брусилів – Корнин (Брусилівський район);

-село Киянка (Новоград-Волинський район, автодорога обласного значення Новоград-Волинський - Баранівка);

-траса Житомир – Могилів-Подільський.

На найбільш проблемні ділянки автошляхів за несприятливих погодних умов буде здійснюватися передислокація техніки підвищеної прохідності, автомобільних тягачів, сил та засобів обласних підрозділів ДСНС, Міноборони та Державного агентства автомобільних доріг України. У разі необхідності розгортатимуться пункти обігріву. Вони працюватимуть також і в населених пунктах у випадку значного пониження температури повітря. Торік на території області цілодобово здійснювало життєзабезпечення населення 64 пункти обігріву, куди за допомогою звернулося 2328 чоловік.

На випадок несприятливих погодних умов визначено та затверджено обласною комісією з ТЕБ та НС перелік місць стоянок та майданчиків відпочинку по магістральних, національних та регіональних автодорогах державного значення, які проходять через територію Житомирської області.

Приведено у готовність пересувний пункт управління, пункт обігріву та харчування в польових умовах. Для розміщення потерпілого населення та їх життєзабезпечення в районах можливого виникнення надзвичайної ситуації передбачено розгортання наметового містечка на 200 чоловік.

24 жовтня у Житомирі пройдуть тактико-спеціальні навчання з відпрацювання дій при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій, характерних для зимового періоду. За участю спеціалізованих служб цивільного захисту області відпрацьовуватиметься спільна взаємодія щодо реагування на загрозу виникнення та безпосередньо ліквідації надзвичайних ситуацій у житловому фонді.

У ДСНС України у Житомирській області

Додаток: місця стоянок та майданчиків відпочинку по магістральним, національним та регіональним дорогам державного значення в Житомирській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ