Вандали знищують пам'ятки національно-визвольної боротьби на Тернопільщині

Вандали знищують пам'ятки національно-визвольної боротьби на Тернопільщині

18.10.13 08:48 0 883
На Тернопільщині, як і по всій Україні, почастішали випадки пошкодження пам'ятників провідникам УПА, героям національно-визвольної боротьби. Напередодні свята Покрови такі випадки трапилися в Тернопільському та Лановецькому районах.

Напередодні 71-ї річниці створення Української Повстанської Армії в Ланівцях невідомі розбили таблицю з написом "Вічна пам'ять героям УПА, які загинули від большевицького комуністичного терору за незалежність України 1944–1955 рр". Злочин виявили свободівці під час урочистостей.

"Націоналісти Лановеччини обурені актом вандалізму, – зазначив голова місцевої районної організації ВО "Свобода" Василь Тислюк. – Ми докладемо всіх зусиль, аби відновити таблицю. Адже вона протягом багатьох років нагадувала жителям міста про подвиг вірних синів і доньок України, які були замордовані без суду і слідства".

Подібний випадок трапився і селі Козівка Тернопільського району. Тут напередодні свята невідомі поглумилися над пам'ятником Степанові Бандері. "Пам'ятник намагалися розбити зубилом, але пошкодили лише частково, – наголосив голова Тернопільської районної організації ВО "Свобода" Роман Наконечний. – Активісти організації заявили про інцидент у міліцію, на разі заяву внесено в єдиний реєстр досудових розслідувань. Спільними зусиллями ми відновимо пам'ятник".

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ