Леонід Бицюра: "Регіони України змушені шукати інвесторів самостійно"

Леонід Бицюра: "Регіони України змушені шукати інвесторів самостійно"

18.10.13 10:15 0 876
15–16 жовтня 2013 року в Києві тривав перший Український форум транспортної інфраструктури-2013. Його мета – залучення інвестицій в транспортні інфраструктурні проєкти України. Учасники форуму – представники европейських та міжнародних фінансових установ: Европейського банку реконструкції та розвитку, Світового банку, Міжнародної автодорожньої федерації, керівники інфраструктурних підприємств України та провідних приватних компаній, що працюють у транспортній галузі. Участь у заході взяв заступник міського голови Тернополя свободівець Леонід Бицюра.

"Україна потребує залучення значних фінансових ресурсів, потребує уваги реальних інвесторів. Вирішити цю проблему покликане впровадження інструментів публічно-приватного партнерства, – зазначив Леонід Бицюра. – Механізм такого партнерства був започаткований у Великій Британії та Австралії в кінці 80-х років ХХ століття. Відтоді реалізовано майже 3 тисячі масштабних проєктів по всьому світу. В наш час цей спосіб залучення капіталу набув ще більшої популярности, з кожним роком зростає кількість таких проєктів. В Україні шукати фінансових інвесторів змушені і самі регіони, адже держб'юджет не може надати необхідних коштів на транспортну галузь, житлово-комунальне господарство, зокрема на комплексну реконструкцію дорожньої мережі".

За словами свободівця, Тернопіль і область загалом завдяки своєму вигідному географічному розташуванню мають потужний транспортно-транзитний потенціял. Від розвитку транспортної галузі, зокрема доріг, відновлення діяльности аеропорту залежить можливість залучення потужних інвестицій в провідні галузі краю: сільське господарство, промисловість, переробну галузь, туризм. Тому зроблено акцент на розвитку транспортної галузі в обласному центрі та області загалом. Варто зазначити, що минулого року Тернопільська міська рада презентувала на Міжнародному інвестиційному форумі проєкт регіонального транспортно-логістичного кластера на базі Тернопільського аеропорту.

"Український Форум транспортної інфраструктури-2013 дає можливість вивчити міжнародний досвід упровадження інфраструктурних проєктів у транспортній галузі. Особливо варто відзначити російський проєкт модернізації аеропортів та польський проєкт реконструкції автомобільних доріг", – підсумував свободівець.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Київський "Арсенал" може ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ