Тернопіль: cергій Надал презентував учасникам «Студенської доби 2013» систему електронного управління містом

Тернопіль: cергій Надал презентував учасникам «Студенської доби 2013» систему електронного управління містом

18.10.13 10:27 0 838
Вже вдруге поспіль в Тернополі на День українського студента відбувається проект «Студентська доба», де протягом 24-х годин команди змагаються за кубок міського голови «Студентська доба 2013». Привітав студентів зі святом і Сергій Надал, який презентував на заході електрону карту міста.

«Мені приємно відвідати такий захід і взяти участь у молодіжному житті міста, - відзначив Сергій Надал. – Також хочу розповісти про новий і цікавий продукт, який ми вирішили показати саме це система електронного урядування. Інформаційний продукт, у якому інтегрується інформація про все у Тернополі. Тут і стан і перспективи. Головні компоненти карти — туристична карта, інвестиційна карта, ЖКГ, транспорт, медична сфера, освіта, земельні відносини, історична спадщина, екологія тощо. Одразу зауважу, що життя вносить свої корективи і окремі напрямки інформатизації міста з'являються поза планом. Це і зрозуміло, адже інформаційна сфера — дуже динамічна, щоразу з'являються нові рішення, які можуть бути використані в міському управлінні».

Міський голова підсумував, що об’єднання всіх окремих проектів у єдину комплексну систему електронного управління містом дасть можливість кожному тернополянину оперативно і мобільно дізнаватися будь-яку необхідну інформацію.

«Система буде працювати у кількох режимах, - зауважив Сергій Надал. - Різні служби працюватимуть зі своєю частиною даних. Комплексний аналіз і контроль буде доступний для керівництва містом. А для населення, усіх городян це буде віртуальний двійник Тернополя. Така система буде доступною з усіх технічних засобів — телефонів, планшетів, нетбуків, нотбуків тощо. Це буде і карта і інформаційний портал і довідкова служба і система комунікації і новини і анонси подій. І ще багато всього, що потрібно для сучасного городянина у сучасному місті».

Студенти Тернополя зацікавились електронною системою міста та подякували міському голові за участь у «Студентській добі». Загалом до проекту долучились команди з Тернопільського державного медичного університету, Тернопільського національного технічного університету, Тернопільського інституту соціальних та інформаційних технологій, Тернопільського комерційного інституту, Тернопільського національного економічного університету та Коледжу ТНТУ. З 16 по 17 жовтня до тернопільських студентів завітали, у якості лекторів, міський голова Сергій Надал, директор телеканалу ТВ-4 Юлія Винокур, бізнесмен та меценат Володимир Шинке, депутат міської ради Михайло Окаринський та чемпіонка світу з пауерліфтину Лілія Проць.

Протягом доби команди змагались в інтелектуальних, творчих, розважальних конкурсах, а також писали та захищали власні проекти. Оголошення переможця, нагородженням кубком міського голови та подарунком від Сергія Надала відбудеться 17 жовтня в нічному клубі Алюр.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Євроліга. "Будівельник" ...

КОМЕНТАРІ