Через кілька років Тернопільщина ряснітиме яблуневими садами

Через кілька років Тернопільщина ряснітиме яблуневими садами

18.10.13 09:11 0 911
Голова Тернопільської облдержадміністрації Валентин Хоптян провів зустріч з директором італійської компанії “Вітафрут» Андреасом Оберкірхером. Він приїхав до нас, аби подивитися та переконатися, чи реально на тернопільських землях вирощувати яблуневі сади. Як париклад? гостю презентували Бучацький район, а саме господарство Героя України Петра Гадза.

У ході зустрічі обговорили можливості та перспективи висадки на території області 10 тисяч гектарів садів і будівництво сучасного заводу із зберігання та переробки фруктів, а зокрема яблук.

«Для цього у нас є всі умови, як кліматичні та географічні, так і хороші родючі ґрунти, - заявив голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян. Наразі ми вивчаємо громадську думку, бо садити сади треба. Це почав вже робити Петро Гадз. І я впевнений, що все вийде».

З впровадженням на території Тернопільського краю садівництва, керівник області пропонує створити ще й кооперативи, як це є у Італії. За словами директора італійської компанії “Вітафрут» Андреаса Оберкірхера, у них в регіоні немає великих підприємств, а лише господарства з невеликими ділянками землі. І всі ці господарники є членами кооперативів. З одного гектару садівник Італії отримує мінімум 25 тисяч євро чистого прибутку.

Нагадаємо, ідея втілити в області проект із висадки на території області 10 тисяч гектарів садів і будівництва сучасного заводу із зберігання та переробки фруктів виникла в голови Тернопільської ОДА Валентина Хоптяна після нещодавнього візиту до Італії. Там керівник області переконався у ефективності та доцільності такого виду діяльності.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дві доби знадобилося ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ