Прокуратура Рівненської області попередила стягнення з держави 314 тис. грн.

Прокуратура Рівненської області попередила стягнення з держави 314 тис. грн.

18.10.13 12:55 0 736
За результатами розгляду судом касаційної скарги прокуратури Рівненської області постановлено нове рішення у справі за позовом ВКП "Явір-Інвест" до управління житлово-комунального господарства Хмельницької обласної державної адміністрації.

Підставою для захисту прокуратурою інтересів держави в особі Хмельницької обласної державної адміністрації стало прийняття господарським судом цієї області та Рівненським апеляційним господарським судом помилкових рішень про стягнення із згаданого управління коштів у сумі 314 тис. грн. на користь позивача за роботи, які останній виконав, вийшовши за межі вартості будівництва, що попередньо вказана йому в тендерній пропозиції та встановлена в договорах про закупівлю робіт за державні кошти.

Поза увагою суддів було залишено вимоги статті 844 Цивільного кодексу України, якою передбачено, що підрядник не має права вимагати збільшення твердого кошторису, а замовник – його зменшення у разі, якщо на момент укладення договору підряду не можна було передбачити повний обсяг робіт або необхідні для цього витрати.

Вищий господарський суд України із врахуванням доводів та позиції прокуратури Рівненської області своєю постановою від 25.09.2013 скасував рішення судів першої та апеляційної інстанцій з одночасною відмовою у задоволенні вимог позивача.

Таким чином, за активної позиції прокуратури попереджено стягнення з держави 314 тис. грн.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів'янин викрав у ...
Наступна новина: Вінницькі міліціонери ...

КОМЕНТАРІ