У Львові презентували книги з патріотичного виховання підростаючого покоління

У Львові презентували книги з патріотичного виховання підростаючого покоління

18.10.13 12:42 0 763
17 жовтня 2013 року у Львівській загальноосвітній середній школі № 63, що розташована за адресою вул. Личаківська, 167, заступник голови Личакіського районного осередку Всеукраїнського об'єднання "Свобода" з національної пам'яти Василь Щеглюк презентував дві книги, спрямовані на патріотичне виховання дітей та юнацтва.

Перша книга має назву "Від забавного – до смішного" та розрахована для дітей молодшого шкільного віку. Складається вона з акрозагадок про кожну літеру алфавіту, різноманітних "недомовок" (дитина повинна відгадати літеру чи слово), скоромовок, гуморесок та поеми про гриби "В царстві одноногих" тощо. Книгу проілюстровано кольоровими авторськими малюнками Василя Щеглюка, які насичують її атмосферою веселощів та цікавинок.

Друга ж книга, що називається "Несподівані скарби", розрахована на читача віком 10–16 років. Автор побудував її як історичний пригодницький роман, що має за мету сформувати у молодого читача поняття Батьківщини, зв'язку поколінь, національної героїки та українського націоналізму. Події в романі розгортаються так, аби юнаки та юнки мали цілісне уявлення про події Першої світової війни, Визвольних змагань 1917–1922 рр., аж до часів відновлення самостійности України у 1991 році. Автор цього роману – лауреат конкурсу "Коронація слова" 2011 року як кращий автор романів для дітей та юнацтва. Попри успіх у конкурсі, широким тиражем цю книгу Василю Щеглюку вдалося надрукувати лише наприкінці минулого року. Згідно з задумом автора сюжет роману будується довкола пошуків скарбу легендарного опришка Олекси Довбуша і спонукає читача до виникнення зовсім инших, несподіваних для себе, роздумів, цінностей та "скарбів".

Автор запрошує всіх охочих на презентацію цих книг, що відбудеться 23 жовтня 2013 року у м. Винники у школі-інтернаті (вул. Галицька, 88). Початок о 15:00.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області на ...
Наступна новина: У США сотні тисяч ...

КОМЕНТАРІ