У Волинській області за продаж алкоголю неповнолітнім - адміністративна відповідальність

У Волинській області за продаж алкоголю неповнолітнім - адміністративна відповідальність

18.10.13 12:06 0 883
Проблема щодо вживання спиртних напоїв та тютюнових виробів підлітками постійно перебуває у полі зору волинських правоохоронців.

Із початку року працівники кримінальної міліції у справах дітей склали на неповнолітніх 310 адміністративних протоколів за статтею 178 (розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п'яному вигляді), 232 адміністративних протоколи за статтею 175-1 (куріння тютюнових виробів у заборонених місцях) та 98 протоколів на дорослих осіб за статтею 180 (доведення неповнолітнього до стану сп’яніння) Кодексу України про адміністративні порушення.

Також існує проблема продажу працівниками торгівельних закладів спиртних напоїв і тютюнових виробів неповнолітнім. Загалом із початку року зафіксовано 98 таких фактів. На продавців, які здійснили продаж, складено адміністративні протоколи за ч. 2 ст. 156 (порушення правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами) КУпАП, які направлені на розгляд адміністративних комісій для прийняття остаточного рішення. Санкціями статті передбачено штраф від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 1700 гривень). Також суб'єкт господарювання може бути покараний анулюванням ліцензії та штрафом у розмірі 6800 гривень. Тож правоохоронці вкотре нагадують: відповідальність за продаж спиртних напоїв та цигарок буде нести як продавець, так і власник торгівельного закладу.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ