Одеські міліціонери розшукують зловмисника, який скоїв розбійний напад на відділення банку

Одеські міліціонери розшукують зловмисника, який скоїв розбійний напад на відділення банку

18.10.13 13:06 0 846
Поки приватні охоронці приїхали на виклик, озброєний зловмисник залишив приміщення та зник у невідомому напрямку.

До Таїровського відділу міліції Київського району м. Одеси по лінії «102» надійшло повідомлення від касира відділення одного з банків, розташованих по вулиці Академіка Корольова. Жінка розповіла правоохоронцям, що невідомий зловмисник намагався вчинити відносно неї розбійний напад.

Під час опитування касира встановлено, що зловмисник зайшов до приміщення та, під загрозою застосування пістолета, почав вимагати у неї гроші. Жінка відмовила, мотивуючи свою відповідь тим, що гроші знаходяться в іншому приміщенні, та натиснула кнопку термінового виклику приватної охорони. До їх приїзду зловмисник з місця події зник. Тільки після цього вона зателефонувала до міліції…

Попередня правова кваліфікація - ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій). Вживаються заходи щодо встановлення особи та затримання чоловіка.

Слід зазначити, що приватні охоронці не мають права носіння та застосування вогнепальної зброї. У своїй роботі вони використовують лише пневматичну, а у кращому випадку, - зброю травматичної дії. Тож, не складно зрозуміти, до чого міг би призвести даний інцидент, якби озброєний чоловік вирішив довести задуману справу до кінця та отримати гроші. Навіть, якщо приватні охоронці й приїхали б вчасно, вони не змогли б затримати озброєного бойовим пістолетом злочинця. Одним з таких прикладів є озброєне пограбування ювелірної крамниці в місті Южне (http://mvs.gov.ua/mvs/control/odesa/uk/publish/article/83072). Ефективно протистояти у таких випадках озброєним злочинцям можуть лише працівники Державної служби охорони, які єдині на ринку охоронних послуг мають на озброєнні вогнепальну зброю.

Не менш важливим моментом є оперативність надходження до міліції інформації про кримінальне правопорушення, що сприятиме затриманню зловмисників на місці його вчинення.

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ДПІ у м. Чернівцях: ...

КОМЕНТАРІ