Сергій Лекарь:

Сергій Лекарь: "Ми не можемо бути байдужими до соціальних проблем працівників міліції"

18.10.13 13:10 0 839
Про оновлення парку службових автомобілів, будівництво житла для працівників міліції та сучасних будівель для підрозділів ОВС йшлося під час семінару-наради з керівниками обласних підрозділів матеріального забезпечення МВС України під головуванням заступника Міністра внутрішніх справ України Сергія Лекаря, на якому підбили підсумки роботи за 9 місяців цього року.

Заступник Міністра наголосив на тому, що своєчасне і достатнє забезпечення системи МВС матеріально-технічними ресурсами та спеціальними технічними засобами є одним із визначальних факторів зміцнення правоохоронної системи та запорукою її боєздатності. Тому невипадково, підкреслив він, Міністром приділяється цьому питанню так багато уваги.

За словами Сергія Лекаря, за дорученням Міністра внутрішніх справ цього року вжиті заходи спрямовані на поліпшення ресурсного забезпечення. Першочергова увага приділяється матеріально-технічному забезпеченню дільничних інспекторів міліції, працівників патрульної служби та дорожньо-патрульної служби ДАІ. В першу чергу це стосується: транспорту, засобів зв’язку, активної оборони та бронезахисту, а також повному укомплектуванню форменим одягом.

Одним із головних завдань у цьому році залишається реалізація заходів, пов’язаних з введенням у дію Кримінального процесуального кодексу України, зокрема, з технічного переоснащення органів та підрозділів системи МВС.

Водночас, в рамках виконання зобов’язань Сторін Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, Міністерством продовжується реалізація проекту за схемою зелених інвестицій «Технічне переоснащення». Так, з березня місяця 2013 року розпочалася поетапна поставка в Україну автомобілів з гібридною силовою установкою TOYOTA PRIUS.

- Нині вже отримано третину таких транспортних засобів, які передбачені винятково для підрозділів патрульної служби і дорожньо-патрульної служби ДАІ та вже передані до регіональних управлінь МВС, - зазначив заступник Міністра та додав, що до кінця року буде завершено поставку і розподіл решти таких автомобілів. – Це безумовно позитивно вплине на якість охорони громадського порядку та безпеку дорожнього руху.

Сергій Лекарь звернув увагу присутніх і на те, що особлива увага приділяється забезпеченню будівництва, реконструкції та капітальному ремонту спеціальних об’єктів ОВС та об’єктів житлового призначення.

Слід зазначити, що протягом 9 місяців поточного року у територіальних управліннях МВС 323 працівники міліції отримали квартири, що у три рази більше ніж за аналогічний період минулого року. До кінця 2013 року ще 277 правоохоронців очікують на власне житло.

Крім того, значна увага також приділяється виконанню доручень Уряду щодо поліпшення обслуговування населення. У регіонах України Міністерством внутрішніх справ планується побудувати сучасні будівлі із відповідною інфраструктурою для забезпечення надання підрозділами ОВС адміністративних послуг громадянам. Зокрема, це стосується міжрайонних РЕВ ДАІ.

Наостанок, заступник Міністра окреслив основні завдання щодо вдосконалення діяльності підрозділів матеріального забезпечення.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Богданчик з Чернівців: ...

КОМЕНТАРІ