Тернопільські міліціонери утилізували понад 100 кг сиру, який виготовляли у підпільному цеху

Тернопільські міліціонери утилізували понад 100 кг сиру, який виготовляли у підпільному цеху

18.10.13 13:22 0 756
Нещодавно співробітники ветеринарної міліції УМВС Тернопільщини спільно з працівниками Бережанського райвідділу викрили цех, що спеціалізувався на переробці молока та виготовленні сиру. Приватне підприємство працювало без дозвільних документів.

В одному з сіл Бережанського району місцевий житель розпочав діяльність цеху з виготовлення популярних сортів сирної продукції. Порушень щодо документації на право займатися підприємницькою діяльністю та працевлаштування виявлено не було. Що ж стосується процесу виготовлення продукції, то працівники виявили, низку недоліків. Задля того, щоб обійти багатоступеневі рівні контролю та отримати грошову вигоду, бізнесмен вирішив знайти реалізаторів в сусідній області, котрі погодилися приймати продукцію без якісних посвідчень та маркувань.

Під час перевірки підприємець так і не зумів надати співробітникам ветеринарної міліції та райвідділу внутрішніх справ відповідних документів, які б засвідчували, що сировина, яку він переробляє, та готова продукція безпечні для споживання. На підприємстві також не працював ветеринарний лікар, котрий би мав контролювати якість молока, з якого виготовляють сири, адже сировину збирають у селян з навколишніх сіл, і невідомо, що потрапляє у бідони. Готовий товар теж мав би проходити жорсткий контроль, та цього не робилося.

Начальник відділу ветеринарної міліції УМВС України в Тернопільській області Богдан Табака повідомив, що вилучену продукцію, а це понад сто кілограмів сирної продукції, утилізували.

За порушення ветеринарно-санітарних умов (стаття 107 КУпАП) та порушення ведення господарства ( стаття 164 КУпАП) підприємця притягнуто до адміністративної відповідальності.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Богданчик з Чернівців: ...
Наступна новина: Столичні правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ