Столичні правоохоронці вилучили наркотики на суму майже 800 тис. гривень

Столичні правоохоронці вилучили наркотики на суму майже 800 тис. гривень

18.10.13 13:28 0 786
Працівники Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків (УБНОН) столичної міліції виявили та перекрили ще один канал надходження до столиці особливо небезпечної психотропної речовини. Крупну партію психотропу ділки завезли із Російської Федерації, аби в подальшому налагодити мережу збуту в нічних клубах столиці.

На початку нинішнього літа оперативники встановили, що 20-річний мешканець Києва та група невстановлених осіб готуються до постачання в нашу державу та розповсюдження психотропної речовини «Екстазі» (MDMA) у великих розмірах.

Слідчий відділ Святошинського РУ ГУМВС України в місті Києві розпочав кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.307 КК України: «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».

Правоохоронці провели оперативну закупку та задокументували збут психотропу. За вчинення злочину було затримано вищезгаданого жителя Києва, раніше судимого уродженця Хмельницької області та 37-річного дончанина.

Співробітники міліції вилучили у затриманих 48 пігулок «Екстазі», марихуану загальною вагою понад 1 кг та грошові кошти, отримані від наркобізнесу.

Продовжуючи розслідування у цій справі, оперативники встановили організатора, який займався постачанням наркотиків. Ним виявився 38-річний мешканець Луганської області. Наркоділок налагодив канал контрабандного надходження психотропної речовини до Києва з Російської Федерації.

В рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці здійснили двоетапну контрольну закупку психотропної речовини «Екстазі» в кількості 700 пігулок, на суму майже 46 тисяч гривень. Після проведеної операції, організатора наркотрафіку та його співучасника, луганчанина, було затримано.

У зловмисників вилучили ще 1,5 кг психотропної речовини «Амфетамін» на суму майже 800 тисяч гривень та кошти за проданий наркотовар.

Наразі триває слідство. Санкція статті, за якою відкрите кримінальне провадження, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна. Долю затриманих вирішить суд.

ВЗГ ГУМВС України в місті Києві
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ