ДПІ у м. Івано-Франківську: Постачання програмної продукції пільгується

ДПІ у м. Івано-Франківську: Постачання програмної продукції пільгується

18.10.13 17:41 0 874
В Україні запроваджено пільговий режим оподаткування податком на додану вартість на операції з постачання програмної продукції. Наказом Міністерством доходів і зборів України № 536 від 07.10.2013р. затверджено Узагальнюючу податкову консультацію щодо особливостей оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання програмної продукції.
Платнику податку непотрібна реєстрація підприємства суб’єктом індустрії програмної продукції для застосування пільги з податку на додану вартість до операцій з постачання програмної продукції. Звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання програмної продукції не залежить від реєстрації платника податку на додану вартість як суб'єкта, який застосовує особливості оподаткування податком на прибуток підприємств суб'єктів індустрії програмної продукції, передбачені пунктом 15 підрозділу 10 розділу XX ПКУ, оскільки застосовується до таких операцій, а не суб’єктів.
Звільнення поширюється й на технічну підтримку (встановлення, налаштування, тестування, виявлення та усунення недоліків) програмної продукції, що здійснюється її виробником, якщо така підтримка є складовою постачання програмної продукції. Якщо послуги з технічної підтримки комп’ютерної програми не входять до складу вартості програмної продукції та постачаються не її виробниками, то вони оподатковуються податком на додану вартість у загальновстановленому порядку за основною ставкою.
Якщо платник здійснює операції з постачання примірників комп’ютерної програми, що здійснюються одночасно з наданням ліцензій з переліком умов щодо обмеженого використання такої комп’ютерної програми, то така операція також звільняється від оподаткування податком на всіх етапах постачання, примірника комп’ютерної програми: від особи, яка її створила, до споживача.
В той же час операції з постачання систем та/або устаткування/обладнання, невід’ємною складовою яких є програмна продукція, не віднесені до операцій з постачання товарів і послуг, до яких застосовуються податкові пільги з податку на додану вартість. Відповідно при здійсненні таких операцій платники податків зобов’язані здійснювати нарахування та сплату податку на додану вартість за такими операціями на загальних підставах, визначених для поставки товарів та послуг в Україні.
Нагадаємо, пільговий режим оподаткування ПДВ для операцій з постачання програмної продукції, запроваджено з 1 січня 2013 до 1 січня 2023 року.
З текстом Узагальнюючої податкової консультації можна ознайомитися на офіційному порталі Міністерства доходів і зборів України в розділі загально державні податки підрозділ податок на додану вартість за адресою http://minrd.gov.ua/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/podatok-na-dodanu-artist/normativno-pravovi-akti/62851.html

Підготовлено інформаційно-комунікаційним відділом
Головного управління
Міндоходів в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Надходження від сплати ...
Наступна новина: Київська «Свобода» ...

КОМЕНТАРІ