Чернівці: На вечорі пам’яті Миколи Смолінського виступатимуть відомі українські митці

Чернівці: На вечорі пам’яті Миколи Смолінського виступатимуть відомі українські митці

19.10.13 08:02 0 954
У Чернівецькій філармонії 18 жовтня, о 17.00 розпочнеться благодійний вечір пам’яті заслуженого журналіста України, власного кореспондента Національного радіо України, автора та ведучого телерадіопрограм Миколи Смолінського. Вечір під назвою «Залишаю любов свого серця» присвячено 60-річчю від дня народження цього відомого буковинця.

Присутнім буде презентована книга Миколи Смолінського “Запрошую вас до мікрофона”, яку підготувала до друку сестра журналіста Марія Чаглій. У ній зібрано розповіді про життя області та Чернівців у період становлення незалежної України, портрети славетних вчених, поетів, співаків – вихідців з Буковини, замальовки про простих людей.

Спогадами про майстра пера і мікрофона поділяться численні герої радіо- та телепередач Миколи Смолінського, серед яких відомі митці України: Павло Дворський, дует «Писанка», Ольга Добрянська, Остап Гавриш, дует «Писанка», Василь Данилюк, Іван Дерда, Леонід Корінець, Віктор Рурак та інші.

Микола Смолінський віддав журналістській роботі понад 30 років. Спочатку він працював на Чернівецькому державному телебаченні та радіо, а потім став власним кореспондентом Українського Національного радіо. На цій посаді він пропрацював 22 роки.

За своє коротке, але надзвичайно насичене та змістовне творче життя, підготував тисячі інтерв’ю, репортажів, нарисів, замальовок, прямих ефірів, у яких висвітлював найактуальніші теми соціально-економічного та культурного життя області. Пішовши з життя у 51-річному віці, він залишив по собі світлу пам’ять і вдячність радіослухачів.

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Калуші понад тисяча ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ