Чернівці: Віталій Михайлішин взяв участь у відкритті конференції Спілки вірменів України

Чернівці: Віталій Михайлішин взяв участь у відкритті конференції Спілки вірменів України

19.10.13 09:47 0 853
18 жовтня, у Червоній залі Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича розпочала свою роботу конференція Спілки вірменів України. На неї з’їхалися вірменські громади з усіх регіонів країни. В урочистому відкритті конференції взяв участь секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин.

Звертаючись до присутніх, він, зокрема, сказав:

«Вельми радий вітати представників вірменської громади України у цьому чудовому залі. шня зустріч є приємною і корисною, адже ми маємо нагоду поспілкуватися і обмінятися думками у теплій товариській атмосфері.

Україно-вірменська дружба має багатовікову історію. На теренах Буковини найперші вірменські іммігранти з’явилися ще в 14-му столітті, коли наш край набрав привабливості в очах вірменської спільноти. З того часу багато представників громади досягли значних успіхів в науці, культурі, охороні здоров’я та інших областях, не забуваючи при цьому про своє вірменське коріння, високо несучи честь нації.

Прикметно, що першим бургомістром Чернівців став один із найавторитетніших членів вірменської громади Якоб рицар фон Петрович. Незважаючи на те, що на час його управління випали жахливий неврожай та епідемії, він виявив себе мудрим керівником і талановитим організатором-будівничим міста. За великі заслуги чернівчани охрестили першого бургомістра “батьком міста”.

Чернівці славляться своєю толерантністю на весь світ. Ця якість завжди дозволяла скріплювати дух національних меншин і вірменської громади зокрема. У нашому місті їй вдалося досягти своєї мети – спорудити храм, який став місцем національного і родинного згуртування для відірваних від батьківщини часом і відстанню вірмен. Протягом століть життя в діаспорі буковинські вірмени значною мірою засвоїли звичаї і мову нового оточення. Однак ви залишилися вірменами і продовжуєте зберігати свою самобутність».

Голова Спілки вірменів України Вілен Шатворян подякував Віталію Михайлішину за теплі слова і вручив йому почесну грамоту за вагомий особистий внесок у розвиток україно-вірменських відносин. У ході діалогу із керманичем міста Вілен Шатворян торкнувся важливих питань взаємодії вірменської громади Чернівців із місцевою владою в процесі вирішення актуальних проблем.

«Чернівецька міська рада підтримує ваші прагнення розвитку діаспори,а також відновлення історично-культурних цінностей та сприяння інтеграції вірмен в українське суспільство, – зазначив Віталій Михайлішин. – Приємно, що зв’язки між нашим двома народами з часом стають багатшими, у тому числі і завдяки зусиллям вірменської громади».

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Заарештований третій ...
Наступна новина: На Хмельниччині вбивцю ...

КОМЕНТАРІ