Унаслідок вжитих прокуратурою Волині заходів до суду цьогоріч скеровано 28 кримінальних проваджень про корупційні злочини

Унаслідок вжитих прокуратурою Волині заходів до суду цьогоріч скеровано 28 кримінальних проваджень про корупційні злочини

19.10.13 10:36 0 807
Запобігання й протидія корупції є одним із головних пріоритетів у роботі органів прокуратури, визначених Генеральною прокуратурою України.

Унаслідок вжитих органами прокуратури Волині заходів цьогоріч виявлено та попереджено діяльність 1 злочинного угрупування з корумпованими зв’язками, до суду скеровано 28 кримінальних проваджень про злочини у сфері корупції. 17 із них уже розглянуті судами з постановленням обвинувальних вироків.

Наразі слідчим відділом прокуратури області розслідується кримінальне провадження відносно старшого інспектора відділу митного оформлення митного поста Устилуг Ягодинської митниці Міндоходів, який вимагав та отримав від громадянина неправомірну вигоду сумі 100 та 200 доларів США за неперешкоджання останньому в митному оформленні автомобільних двигунів.

Зауважимо, що до відповідальності за корупційні злочини цьогоріч в області притягнуто 36 осіб, з яких 5 працівників митної служби, 8 посадових осіб органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, 2 працівники податкової міліції, один працівник органів внутрішніх справ, один працівник Державної пенітенціарної служби України в області, 1 працівник МНС, 6 працівників контролюючих органів та 1 працівник закладу охорони здоров`я, 8 посадових осіб юридичної особи публічного права, 2 службові особи спеціального колегіального органу, 1 фізична особа за давання хабара.

Також за 9 місяців цього року на Волині внаслідок вжитих спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері боротьби з корупцією заходів складено та направлено до суду 59 протоколів про адміністративні корупційні правопорушення, у тому числі 10 – у бюджетній сфері, 4 – у сфері охорони довкілля, 2 – у сфері охорони здоров'я та 1 – у сфері освіти.

За розглянутими цьогоріч протоколами до адміністративної відповідальності притягнуто 8 посадових осіб органів місцевого самоврядування, 20 депутатів місцевих рад, 2 державних службовці, з яких один – п’ятої категорії, по одній посадовій особі кримінально-виконавчої служби, підрозділу цивільного захисту населення, юридичної особи публічного права та ін.

У зв’язку з притягненням до адміністративної відповідальності за вчинення корупційних правопорушень 3 особи звільнено з займаних посад.

За поточний період 2013 року судами розглянуто 47 таких протоколів, 41 правопорушника притягнуто до відповідальності у вигляді штрафів.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ