Волинські працівники ДСО вдосконалюють свої знання з практичної психології

Волинські працівники ДСО вдосконалюють свої знання з практичної психології

19.10.13 09:06 0 809
На базі Луцької окремої роти міліції відділу Державної служби охорони при УМВС України у Волинській області відбулася зустріч особового складу відділу ДСО із лікарем-психіатром центру психологічної допомоги та професійно-психологічного відбору сектору медичного забезпечення УМВС у Волинській області Ольгою Куліш.

Тему бесіди визначили так: «Формування прихильності працівників ОВС до здорового способу життя та подолання небезпечних факторів, що впливають на працівників ОВС під час виконання службових обов’язків та поза службою». Зокрема розглядалося складне і водночас актуальне питання про соціальні, психологічні та медичні аспекти наркоманії. Як зауважила Ольга Іванівна, проблема здорового способу життя й безпечної поведінки громадян була, є й буде актуальною завжди. Не є таємницею, що переважна більшість злочинів і випадків збочень у поведінці людей обумовлена відсутністю загальної культури, недотриманням загальнолюдських принципів, недостатньою поінформованістю про наслідки надмірного вживання алкоголю, наркотичних речовин тощо.

– Умови служби останнім часом занадто складні, вони потребують від співробітників органів внутрішніх спав справжньої підготовки, дисциплінованості, високих моральних якостей, доброї професійної підготовки і, безумовно, здоров’я тіла і духу, щоби бути здатним у будь-який час і за будь-яких обставин виконати наказ командирів, – наголосила Ольга Куліш. – Тому однією з важливих сторінок у діяльності медиків є заходи з профілактики випадків наркоманії в ОВС України.

Формування нездорового потягу до наркотичних засобів відбувається на фоні їх звичайного вживання і в багатьох випадках залежить від особливостей людини і наркогенності препарату.

– Як правило, наркоманами стають особи з нервово-психічною нестійкістю, яких відрізняє слабка воля, емоційна лабільність, кволість компенсаторних і адаптаційних механізмів. Нерідко вони мають низький освітньо-культурний рівень, несприятливі анамнестичні дані та сімейні стосунки, перенесені травми головного мозку, обтяжену психічними захворюваннями спадковість та інше, – розповіла лікар-психіатр.

Завершуючи зустріч, Ольга Іванівна порадила особливу увагу приділяти молодим працівникам, які тільки починають свою службову діяльність, звертати увагу на випадки відхилень у їх поведінці, формувати у персоналу Державної служби охорони умінь подолання труднощів, правильних дій в екстремальних та конфліктних ситуаціях.

Ігор ПРОЦЕНКО,

ВДСО при УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: День відкритих дверей в ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ