За результатами наради у Луцьку ініціюватимуть зміни в нормативно-правовому полі організації медицини в Україні

За результатами наради у Луцьку ініціюватимуть зміни в нормативно-правовому полі організації медицини в Україні

19.10.13 10:07 0 913
За результатами наради у Луцьку ініціюватимуть зміни в нормативно-правовому полі організації медицини в Україні. Зокрема, особливу увагу приділено кадровому забезпеченню галузі охорони здоров’я. Оскільки, як зазначила Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова, на в Україні налічується 465 кардіохірургів, з яких лише 60 можуть оперувати самостійно.

За висновками директора Дніпропетровського обласного клінічного центру кардіології та кардіохірургії Юрія Григоренко, для того, щоб підготувати фахового хірурга, необхідно 6-7 років, при цьому лікарю потрібно стажуватися у закордонних клініках, переймаючи практичний досвід.

У медичній галузі залишається невирішеним питання омолодження кадрів та покращення соціально-побутових умов проживання медиків у сільській місцевості.

У свою чергу, голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук звернув увагу і на можливість виплати додаткових надбавок до заробітної плати волинським лікарям первинки за принципом, який діє в пілотних областях.

На думку Ірини Акімової, серед цих надбавок у первинній ланці медицини може з’явитися нова – за раннє виявлення найпоширеніших серцево-судинних, інфекційних (туберкульоз) та онкозахворювань.

У контексті цього завдання в Міністерстві охорони здоров’я у Києві розглянуть пропозицію доукомплектування сумок-укладок «швидких» допомог тестами на визначення рівня холестерину в крові.

Ірина Акімова також повідомила, що наразі розроблений проект одного з базових законів, який визначає формат роботи медустанов у майбутньому. Текст документа доступний для широкого обговорення на офіційному сайті МОЗ і його розробники чекають на пропозиції щодо удосконалення організації діяльності закладів охорони здоров’я.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ