Ірина Акімова: Волинська область - один із лідерів у країні в питаннях створення центрів з надання адміністративних послуг

Ірина Акімова: Волинська область - один із лідерів у країні в питаннях створення центрів з надання адміністративних послуг

19.10.13 08:38 0 813
Волинська область - один із лідерів у країні в питаннях створення центрів з надання адміністративних послуг, - наголосила Перший заступник Голови Адміністрації Президента України Ірина Акімова, яка в рамках робочої поїздки до Волинської області у супроводі голови Волинської ОДА Бориса Клімчука ознайомилася з роботою Центру надання адміністративних послуг у Луцьку.

Борис Клімчук поінформував Ірину Акімову про роботу в регіоні, яка направлена на спрощення дозвільних процедур.

Ірина Акімова оглянула приміщення ЦНАПу, поспілкувалася з працівниками та лучанами, які у цей час прийшли отримати адміністративну послугу. Зокрема, жителі обласного центру Василь та Наталія із задоволенням відзначили, що у Центрі відсутні черги, послуги надаються швидко та якісно, і фахівці завжди усміхнені.

Перший заступник Голови Адміністрації Президента України високо оцінила організацію Центру та зазначила, що «система адміністративних центрів налагоджується по всій Україні, і Луцьк демонструє гарні приклади і хороші плани з розвитку аналогічних адміністративних центрів послуг не тільки в обласному центрі, а й в області».

«Завдання, яке поставив Президент України три роки тому, - зробити послуги доступними, простими, зручними комфортними для громадян. Це завдання практично вирішується», - сказала Ірина Акімова під час спілкування з представниками ЗМІ в Луцьку.

Довідково: Центр надання адміністративних послуг у Луцьку створено на виконання Закону України «Про адміністративні послуги», відповідно до Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» та Національного плану дій на 2013 рік, відповідних доручень Президента України, та рішень місцевої влади.

Центр почав свою роботу 2 липня 2013 року. Департамент «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» утворено у складі 33 штатних одиниць, облаштовано окреме приміщення для розташування ЦНАП, затверджено реєстр послуг, що надаються у ньому.

Була проведена реконструкція адміністративного 5- поверхового приміщення із використанням сучасних технологій. Було також проведено підключення комунікаційних мереж, електронного керування чергою, електронних визначників робочих місць, систем відеозапису та аудіозапису. Впроваджена систему електронного документообігу (електронної взаємодії адміністраторів центру з суб’єктами надання адміністративних послуг, запроваджено електронний цифровий підпис для адміністраторів ЦНАП)).

Приміщення ЦНАП розташоване у центрі міста, поряд із адміністративною будівлею міської ради, обладнане пандусом і має зручне транспортне сполучення.

Загальна площа центру – 1554 м2. Освоєно понад 10 млн гривень коштів, із яких 1 млн грн. – з обласного бюджету.

На 1 жовтня через Центр надання адміністративних послуг у Луцьку надається 226 послуг, із них 186 послуг виконавчих органів міської ради, 10 послуг структурних підрозділів облдержадміністрації та 30 послуг територіальних органів центральних органів виконавчої влади.

З 1 липня цього року до Центру звернулося близько 18 тисяч суб’єктів звернень, із них 68 % – це представники бізнесу.

За результатами моніторингу задоволеності суб’єктів звернень якістю наданих послуг у ЦНАП добре оцінили роботу Центру 97,4 %відвідувачів, задовільно – 1,7 %, і 0,7 % – незадовільно. Всього в опитуванні взяло участь 7756 суб’єктів звернень.

До кінця 2013 року центри надання адміністративних послуг планується відкрити в усіх районах та містах обласного значення.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Проблеми та перспективи ...
Наступна новина: Івано-Франківськ: ...

КОМЕНТАРІ