Луцький навчально-реабілітаційний центр святкує 10-річчя!

Луцький навчально-реабілітаційний центр святкує 10-річчя!

19.10.13 08:22 0 1024
Кожна дитина по-своєму унікальна й становить незмірну цінність для своїх батьків і родичів, а всі діти – неоціненний скарб суспільства й є запорукою його майбутньої долі.

Діти з особливими фізичними потребами вимагають особливої підтримки, допомоги та розуміння. Усі вони мають шанс на повноцінне життя у суспільстві.

Луцький навчально-реабілітаційний центр уже десять років поспіль докладає максимум зусиль, спрямованих на інтеграцію дітей з особливими потребами у суспільство.

18 жовтня, у Палаці культури міста Луцька відбулись урочистості з нагоди святкування 10-річчя цього закладу. Зі словами вітань до педагогів, учнів та присутніх звернулася директор закладу Леся Волинець.

«Ми можемо з гордістю дивитися на найстарших діток – учнів 11 класу. Якими вони були, коли прийшли у 1 клас, та яких успіхів досягли», - зазначила вона й висловила вдячність міській владі, благодійникам, громадським організаціям міста за допомогу у роботі Центру. «Найголовніша мета нашого закладу, аби дітки реалізувалися у соціумі, здобули освіту та стали повноцінними громадянами нашої держави», - звернулась до присутніх директор навчально-реабілітаційний центру й вручила благодійникам подяки від закладу.

Привітала педагогічний склад колективу та учнів заступник міського голови Лариса Соколовська.

« тут зібралися найкращі діти нашого міста. Можливо, у них є певні фізичні вади, але дивлячись у їх очі, бачиш – їх чисту душу, без жодної вади. А це найголовніше», - зазначила заступник міського голови. Вона відзначила педагогічний колектив закладу, адже це, за її словами, «унікальний педагогічний колектив у нашому місті».

Лариса Соколовська із щиросердечними словами вітань звернулася до педагогів, учнів та їх батьків. Побажала діткам найголовнішого – здоров’я, аби вони на всіх сходинках свого життя були повноправними членами нашого суспільства. «Добра вам та любові», - зазначила вона та вручила відзнаки від міської ради.

За сумлінну працю, високу професійну майстерність, вагомий внесок у розвиток виховання підростаючого покоління, а також з нагоди 10-річчя від дня заснування закладу оголосила Подяку міського голови колективу комунального закладу «Луцький навчально-реабілітаційний центр Луцької міської ради».

Також подяками міського голови відзначила Івана Остапчука, вчителя української мови та літератури комунального закладу «Луцький навчально-реабілітаційний центр Луцької міської ради»; Ларису Форманюк, завідуючу канцелярії комунального закладу «Луцький навчально-реабілітаційний центр Луцької міської ради»; Ірину Огородник, заступника директора з навчально-виховної роботи цього ж закладу.

Опісля учні Центру та артисти краю подарували присутнім святково-концертну програму .

Додатково:

Луцький навчально-реабілітаційний центр створений і функціонує для забезпечення потреб громадян міста в наданні освітніх послуг дітям з проблемами психофізичного розвитку. Навчання в школі однозмінне із продовженим днем.

У 23 класах навчаються 290 учнів (49 учнів навчаються на індивідуальному навчанні). З них:

134 учні – діти-інваліди (це майже 47%),

238 дітей перебувають на диспансерному обліку (82%),

15 – сиріт та позбавлених батьківського піклування,

89 – учнів-напівсиріт,

40 – з багатодітної родини,

78 – з неблагополучних сімей.

З грудня 2012 року працює як «Луцький навчально-реабілітаційний центр – багатопрофільний центр». До Центру зараховуються діти, які мають:

- вади слуху,

- зору,

- опорно-рухового апарату,

- тяжкі порушення мовлення,

- затримку психічного розвитку,

- розумову відсталість.

У структурі Центру є:

- спеціальна загальноосвітня школа для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку I-III ступенів, з денним перебуванням учнів, з 01.09.2012 р. – відкритий 10 клас для дітей з вадами зору;

- реабілітаційне відділення, яке включає медичну, психолого-педагогічну, фізичну, соціально-побутову реабілітацію згідно з індивідуальною програмою реабілітації дитини-інваліда, яка може відвідувати загальноосвітній навчальний заклад або навчається за індивідуальною формою навчання.

В закладі забезпечується:

- гнучка система навчальної, виховної та корекційно-реабілітаційної роботи;

- ство

рені спеціальні умови для корекційної спрямованості навчання, виховання та подолання порушень фізичного та психічного розвитку, поліпшення стану здоров’я.

Формування класів відбувається на основі заключення обласної та міської психолого-медико-педагогічної консультації та відповідно до положення про навчально-реабілітаційний центр.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Чернівці: Ясси

КОМЕНТАРІ