Українські та словацькі спеціалісти контролюють якість вод транскордонних водотоків

Українські та словацькі спеціалісти контролюють якість вод транскордонних водотоків

19.10.13 09:39 0 860
Відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом Словацької Республіки про водне господарство на прикордонних та на виконання плану робіт Робочої групи з питань охорони якості прикордонних вод на 2013 рік 15-16 жовтня 2013 року спеціалісти Державної екологічної інспекції у Закарпатській області та Кошицької філії Словацького Державного водогосподарського підприємства спільно відібрали проби поверхневих вод на прикордонних водотоках річок Уж (створ Сторожниця/Пінковце), Латориця (створ Страж/Лелес) та Тиса (створ Чоп/Мале Тракани), Улічка (створ держкордон) та Ублянка (створ держкордон/Под Убльою).

Відбори проб проведено згідно Інструкції відбору проб, аналізу і визначення якості води на українсько – словацьких прикордонних водостоках, затвердженої Протоколом ІV засідання Українсько-Словацької комісії по прикордонних водах. Інструментально-лабораторні вимірювання вмісту забруднюючих речовин у відібраних пробах будуть проводитись експертами обох країн.

За результатами вимірювань вмісту забруднюючих речовин у відібраних пробах буде дано оцінку якості вод транскордонних водотоків.

Державна екологічна інспекція

у Закарпатській області

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За 20 тисяч викрадених ...
Наступна новина: Заарештований третій ...

КОМЕНТАРІ