На Хмельниччині проведено спільне тактико-спеціальне навчання з ліквідації надзвичайної ситуацій характерної для осінньо-зимового періоду

На Хмельниччині проведено спільне тактико-спеціальне навчання з ліквідації надзвичайної ситуацій характерної для осінньо-зимового періоду

19.10.13 10:10 0 853
17 жовтня в місті Кам’янець-Подільський проведено спільне тактико-спеціальне навчання органів управління і спеціалізованих служб цивільного захисту міста з питань організації управління при ліквідації надзвичайної ситуації, характерної для осінньо-зимового періоду, за темою: «Аварія на системах життєзабезпечення». Керував навчанням начальник Головного управління ДСНС у Хмельницькій області полковник служби цивільного захисту Борис Болібрух.

За тактичним задумом, на території міста стався прорив магістральної тепломережі системи централізованого опалення на дільниці від теплоенергоцентралі до насосної станції. В результаті аварії різко знизився тиск у тепломережі, що призвело до необхідності відключення системи теплопостачання.

Для безпосередньої організації і координації аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт утворено штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. На практиці працівниками аварійних служб відпрацьовувались питання взаємодії при ліквідації комунальної аварії. Комунальники визначили місце пошкодження тепломережі, за допомогою спецтехніки ліквідовували пошкодження та відновили роботу системи теплопостачання. Рятувальники розгорнули пункт обігріву, забезпечили постраждалих харчами, теплим одягом та за допомогою пожежного автомобілю провели відкачування води в місці аварійно-відновлювальних робіт. Особовим складом міськвідділу міліції забезпечено охорону громадського порядку. Медпрацівниками організоване медичне забезпечення постраждалих у разі необхідності.

В ході навчань проведено позачергове засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій було відпрацьовано дії служб цивільного захисту міста за тактичним задумом.

Навчання дали змогу практично відпрацювати злагодженість дій підрозділів ДСНС та спеціалізованих служб взаємодії при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути в осінньо-зимовий період.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ