Для державного бюджету місто Івано-Франківськ є прибутковим, натомість не може отримати й мізер

Для державного бюджету місто Івано-Франківськ є прибутковим, натомість не може отримати й мізер

19.10.13 09:24 0 823
Першим питання другого пленарного засідання 38 сесії міської ради депутати обговорили питання стану казначейського обслуговування міста

18 жовтня 2013 року в депутати Івано-Франківської міської ради зібрались на чергове пленарне засідання 38 сесії міської ради. Першим питання порядку денного засідання стало питання «Про стан казначейського обслуговування бюджету м. Івано-Франківська».

Міська рада вже не вперше в сесійному залі піднімає це питання, проте цьогорічна заборгованість держказначейства перед міським бюджетом є кричущим. Як зазначила у своєму виступі начальник фінансового управління Вікторія Сусанінна, на сьогоднішній день на рахунках держказначейства перебуває непрофінансованих 18 млн. грн., з них 213 тисяч – на поточний ремонт доріг та 8,5 мільйонів гривень на капітальний ремонт доріг.

Голова бюджетної комісії міської ради Роман Онуфріїв у співдоповіді прямо заявив, що через бездіяльність та свавілля казначейства місто невзмозі повноцінно функціонувати. Це означає що через вину державної установи місто не може виконувати роботи з ремонту доріг, житлового фонду.

«Це свавілля казначейства відбирає реальні гроші міста. Нас обурює, що окремі державні можновладці дозволяють собі говорити про неприбутковість нашого міста, заявляючи що ми більше проїдаємо, аніж заробляємо. Це абсолютна неправда! За приблизними розрахунками держава в рік збирає з нашого міста понад 1 мільярда гривень, натомість залишаючи Івано-Франківську мізер. Майже 20 млн. гривень наразі заблоковано у казначействі, за допомогою яких, ми б уже завершили капітальний ремонт усіх запланованих доріг, закінчили будівництво садочку на Вовчинецькій, завершили реконструкцію скверу на Привокзальній» - зазначив у співдоповіді Роман Онуфріїв.

У результаті депутати міської ради прийняли рішення, у якому вирішили:

1. керівникам департаментів, управлінь, організацій та комунальних підприємств звертатися до судів із позовами про порушення бюджетного законодавства Державною казначейською службою України;

2. звернутися до Верховної Ради України з вимогою прийняття у найкоротший термін закону щодо змін до Бюджетного Кодексу України;

3. звернутися до всіх місцевих ради Івано-Франківської області з пропозицією у випадку невиконання Державною казначейською службою України бюджетних зобов’язань у двотижневий термін зібратися під стінами облдержадміністрації на спільне засідання.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині правоохоронці ...
Наступна новина: Правоохоронці знайшли ...

КОМЕНТАРІ