Івано-Франківськ: правоохоронні органи чинять незаконних тиск на КП «ДРЕУ»

Івано-Франківськ: правоохоронні органи чинять незаконних тиск на КП «ДРЕУ»

19.10.13 08:40 0 793
Якщо з вини правоохоронних органів КП «ДРЕУ» завтра припинить своє функціонування, місто опиниться в хаосі. Депутати розглянули питання щодо утисків комунальних підприємств з та інспірування кримінальних справ.

На розгляд другого питання порядку денного сесії міська рада запросила начальника Івано-Франківського міського відділу міліції Михайла Хомина, проте вже вкотре він ігнорує відвідування сесій міської ради. Замість головного міліціонера міста на сесію прийшов його перший заступник, який заявив що начальник наразі перебуває у лікарняній відпустці.

Депутати міської ради намагались почути від доповідача причини такої наполегливої уваги з боку правоохоронців щодо роботи комунальних підприємств міста. Правоохоронні органи ігнорують неодноразові звернення міської влади та запити депутатів щодо зупинення незаконної торгівлі у місті, зокрема й сурогатним алкоголем, щодо зупинення діяльності всім відомих залів гральних автоматів й шахрайських осередків. Проте правоохоронці міста повні сил та часу на планові й позапланові перевірки комунальних підприємств та установ. Зокрема чиниться абсолютно незаконний тиск на комунальне підприємство «ДРЕУ».

Як зазначив секретар міської ради Микола Вітенко, у депутатів назбирався великий список звернень та запитів до начальника міського відділу міліції на які так і не отримали відповідь. Натомість міськвідділ міліції чи не щодня направляє установам та підприємствам міста заяви про проведення перевірок та вилучення документів.

Присутній на сесійному засіданні Народний депутат України Руслан Марцінків заявив про непоодинокі факти чинення незаконних утисків на місцеві органи влади правоохоронців у західних областях України. Це свідчить про зростання тиску силових органів держави на опозицію яка утримує владу в органах місцевого самоврядування на заході країни.

Заступник начальника міського відділу міліції Олександр Крамаренко не зміг надати відповідь депутатам щодо підстав відкриття кримінального провадження по КП «ДРЕУ», зрештою як і на всі інші запитання. Міський голова Віктор Анушкевичус заявив, що якщо з вини правоохоронних органів КП «ДРЕУ» завтра припинить своє функціонування, місто опиниться в хаосі.

Такі дії правоохоронних органів міська рада розцінила як незаконний тиск на КП «ДРЕУ», а тому було вирішено звернуться до начальника УМВС Івано-Франківської області та обласного прокурора щодо перевірки законності дій правоохоронців та на наступній сесії міської ради заслухати звіт запросила начальника Івано-Франківського міського відділу міліції Михайла Хомина.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ірина Акімова: Волинська ...
Наступна новина: Тайсон: Я б завжди переміг ...

КОМЕНТАРІ