В Львівській ОДА обговорили стан проведення реконструкції перинатального центру у м. Львові

В Львівській ОДА обговорили стан проведення реконструкції перинатального центру у м. Львові

19.10.13 10:58 0 861
18 жовтня, під керівництвом голови Львівської облдержадміністрації Віктора Шемчука за участю першого заступника голови ОДА Богдана Матолича, заступника голови ОДА Сергія Василенка та представників підрядної організації відбулась нарада щодо стану проведення реконструкції перинатального центру у Львові.

Нагадаємо, у рамках реалізації національного проекту, ініційованого Президентом України, «Нове життя» – нова якість охорони материнства і дитинства» на базі існуючого Львівського обласного державного перинатального центру створять новітній заклад ІІІ рівня перинатальної допомоги. Вартість проекту становить 100 млн грн.

Як зазначалось під час наради, проведено тендерні процедури щодо закупівлі будівельно-монтажних робіт, підписано угоду з підрядником та отримано дозвіл на виконання будівельних робіт. Фактично будівельні роботи на перенатальному центрі розпочались з 4 жовтня поточного року. Однак на об’єкті працює недостатня кількість працівників, а саме 18-20 осіб щодня.

На думку керівництва області, якщо робота буде й надалі тривати в такому темпі, то ніякі графіки не будуть виконані, а кошти – вчасно освоєні. Нагадаємо, реконструкцію оновленого перинатального центру у Львові мають завершити в грудні 2014 року.

Підрядник запевнив керівництво ОДА, що з наступного тижня на об’єкті буде працювати вже 40-50 робітників.

Віктор Шемчук доручив активізувати роботу в цьому напрямку, а також зобов’язав підрядника дотримуватись умов угоди. Крім того, щопонеділка та щоп’ятниці голова ОДА буде проводити наради на об’єкті для підведення підсумків роботи за тиждень.

Додатково зазначимо, на в Україні вже відкрито 11 новітніх перинатальних центрів (Кіровоград, Київ, Житомир, Донецьк, Дніпропетровськ, Харків, Полтава, АР Крим, Хмельницьк, Рівне, Луганськ). Метою проекту є зниження материнської, перинатальної смертності, дитячої захворюваності та смертності шляхом структурної реорганізації системи надання медичної допомоги жінкам під час вагітності, пологів, новонародженим дітям, підвищення рівня доступності та якості пологової допомоги, її безпечності та економічного використання ресурсів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ