Герой України Мирослав Скорик подарує львів’янам та гостям міста тиждень музики

Герой України Мирослав Скорик подарує львів’янам та гостям міста тиждень музики

19.10.13 10:17 0 2816
З 20 до 27 жовтня у Львівській обласній філармонії за підтримки Львівської обласної державної адміністрації пройде тиждень музики видатного українського композитора, нашого сучасника – Мирослава Скорика.

Цикл авторських концертів проходитиме з нагоди 75-річчя композитора. Про це поінформувала директор департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації

Н.В. Гамкало.

Концерти, що відбуватимуться у Львівській філармонії та опера «Мойсей» у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької (оперою завершиться «Тиждень музики») представлять творчість композитора у всіх цих аспектах.

Слухачі матимуть можливість насолоджуватися музикою композитора у виконанні відомих музикантів у супроводі Академічного молодіжного симфонічного оркестру «INSO-Львів», а також Галицького академічного камерного хору, Камерного оркестру «Академія», Державної заслуженої академічної хорової капели «Трембіта», диригуватиме автор музики Маєстро Скорик.

Додатково:

Мирослав Скорик – герой України, народний артист України, заслужений діяч мистецтв України, лауреат Національної премії України ім. Т.Г.Шевченка, музикознавець, член-кореспондент Академії мистецтв України, почесний співголова Національної Спілки композиторів України. Творчість цього композитора знана і дуже близька львів’янам: опера «Мойсей», «Карпатська рапсодія», джаз…- об’єднує не одне покоління слухачів.

У своїй творчості М. Скорик продовжує традиції львівської композиторської школи, синтезуючи «стару» і «нову» музику. В оригінальній інтерпретації карпатського фольклору, львівського міського салонного музикування джерелом творчості для композитора є імпульсивність, інтелектуальна наповненість.

У контексті української музики особистість М. Скорика визначається багатогранністю – діапазон його творчості представлений різноманітними музичними жанрами: опера, балет, концерти, твори для оркестру, ансамблів, музика до фільмів і вистав, джазова та популярна музика.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ