Інформація щодо несанкціонованого використання логотипу чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу

Інформація щодо несанкціонованого використання логотипу чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу

19.10.13 09:34 0 848
Управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації інформує населення області щодо несанкціонованого використання логотипу чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу.

Нагадаємо, 18 грудня 2011 року під час засідання Європейської федерації баскетболу у місті Мюнхені Україні було надано право проводити 39-й чемпіонат Європи з баскетболу серед чоловічих команд 2015 року.

Нещодавно у м. Любляна (Словенія) українська сторона представила офіційний логотип чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу.

На прохання керівника Місцевого організаційного комітету «ЄвроБаскет 2015» Маркіяна Лубківського та з метою запобігання випадкам несанкціонованого використання логотипу, який є об’єктом права інтелектуальної власності ФІБА-Європа, а також можливому порушенню норм чинного законодавства України у сфері права інтелектуальної власності, звертаємо увагу на те, що згідно з Цивільним кодексом України та Законом України «Про охорону прав на знаки для товарів та послуг» лише власник об’єкта права інтелектуальної власності має виключне право дозволяти використання зареєстрованого знака на підставі договору про передачу права власності на знак чи ліцензійного договору.

Відповідно до частини 4 статті 16 Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг», використанням знака визнається нанесення його на будь-який товар, застосування його під час пропонування та надання будь-якої послуги, застосування його в діловій документації чи рекламі та в мережі Інтернет. Знак визнається використаним, якщо його застосовано у формі зареєстрованого знака, а також у формі, що відрізняється від зареєстрованого знака лише окремими елементами, якщо це не змінює в цілому відмітності знака.

Враховуючи діюче законодавство України та рекомендації правовласника об’єкта інтелектуальної власності, заборона на використання логотипу не поширюється на усі форми повідомлення новин і коментарів новин.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ