У Львівській області малозабезпеченим сім’ям з початку року було виплачено 264 млн. грн.

У Львівській області малозабезпеченим сім’ям з початку року було виплачено 264 млн. грн.

19.10.13 13:28 0 898
Про це повідомлялось 18 жовтня, під час прес-конференції за участю заступника директора департаменту соціального захисту населення ОДА Оксани Яковець та директора Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ОДА Ярослава Бордіяна.

Під час прес-конференції заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА розповіла для чого створюється інститут фахівців соціальної роботи, а також про залучення їх до системи соціального захисту.

Окрім цього вона нагадала, що в області реалізовано проект вдосконалення системи соціальної допомоги в країні, яким передбачено уніфікацію всіх видів державної соціальної підтримки і організацію роботи структури, яка працює для людей і максимально наближена до їх потреб, враховуючи їх фізичні можливості.

Заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА також завважила, що в Україні є низка законодавчих документів, якими передбачено державну допомогу у вигляді грошових виплат, житлових субсидій та пільг, які надаються безготівково.

«На виконання соціальних ініціатив Президента України ще в минулому році було значно збільшено розмір допомоги сім’ям, які цього потребують. На сьогоднішній день ми маємо понад 26 тис. сімей з низькими доходами, які вважаються малозабезпеченими. В середньому розмір виплати для таких сімей у вересні місяці становив 2200 грн., а для сімей, які виховують 3 і більше дітей, виплачують понад 2400 грн. Малозабезпеченим сім’ям з початку року було виплачено 264 млн. грн.» , – зазначила О.Яковець

Також під час прес-конференції вона повідомила, що виплата в області всіх видів соціальної допомоги проводиться щомісячно та розповіла про допомогу сім’ям із дітьми-інвалідами: «Ті сім’ї, у складі яких є діти інваліди, також відчули додаткову турботу держави. На виконання завдань Президента значно збільшили розміри надбавки для тих діток, яким встановлена інвалідність і, які віднесені до групи А», – наголосила заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА.

Своєю чергою Я. Бордіян розповів про роботу соціальних працівників та їх основні завдання: «Головна функція соціального працівника – це функція координатора між усіма суб’єктами соціальної роботи. Завданням соціальних працівників є не виявляти сім’ю на стадії проблем, коли питання треба ставити категорично, а вивчити проблемні питання, щоб супровід був якісним і своєчасним», – завважив він.

«Найголовніше для нас – це дитина. З 1 січня 2014 року ні одна дитина не зможе потрапити до інтернатного закладу. Ми будемо використовувати інші форми виховання, такі як ДБСТ та прийомні сім’ї. Але все ж таки ми будемо робити все, аби діти могли жити в рідних сім’ях, – наголосив директора Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ОДА. – Цього року з інтернатів було повернено в рідні сім’ї 62 дитини. Ми працюємо з сім’ями та зважуємо всі умови в яких діти жили і будуть жити, аби вони могли вчитись, виховуватись згідно потреб та під супроводом нашого фахівця із соціальної роботи», – додав Я. Бордіян

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В МВС відновила роботу ...

КОМЕНТАРІ