У Львівській області у Бориславі відбулись обласні змагання з газодимозахисної служби

У Львівській області у Бориславі відбулись обласні змагання з газодимозахисної служби

19.10.13 08:09 0 738
17-18 жовтня на території тренувального полігону Головного управління ДСНС України у Львівській області, що знаходиться у м. Бориславі, проводились обласні змагання з газодимозахисної служби. Мета змагань - підтримка бойової готовності та підвищення професійної майстерності вогнеборців при роботі в осередках пожеж.

Отож, право називатись «Кращою ланкою ГДЗС» виборювали команди пожежно-рятувальних підрозділів з усієї Львівщини. Всі учасники змагань були забезпечені апаратами на стиснутому повітрі, переносними радіостанціями, пожежними ломами, ліхтарями та рятувальними мотузками.

Розпочався захід традиційним виконанням Державного гімну України та підняттям Державного прапора. Право підняти Стяг України було надано минулорічному переможцю змагань – команді з міста Борислава. Приємно відзначити, що на змаганнях панувала святково-спортивна атмосфера і хороший настрій, що додавало жаги до перемоги.

Програма змагань складалася із 4-х етапів. На першому етапі газодимозахисники проводили перевірку апаратів на стиснутому повітрі, одягали їх і проходили вогневий лабіринт, а на другому – в’язали подвійні рятувальні мотузки на потерпілому. Третій етап передбачав підйом газодимозахісників по встановленій висувній драбині у вікно третього поверху навчальної вежі. Підчас четвертого етапу, у задимленому підвальному приміщенні теплодимокамери газодимозахисники проводили розвідку з пошуком потерпілого та ліквідовували осередок умовної пожежі. Водночас, кожна з команд виконувала бойове розгортання з подачею води від пожежного автомобіля. Усі етапи змаганнь проходили в умовах наближених до бойових та з дотриманням заходів безпеки праці.

Увесь захід перебував під суворим контролем начальника оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у Львівській області Валентина Дорофєєва, якому допомагала суддівська колегія, що слідкувала за роботою кожної з команд. У разі порушення правил застосовувались штрафні санкції. Зі слів Валентина Дорофєєва, проведення такого заходу залишається невід’ємною складовою професійної підготовки рятувальників, адже отримані навики і досвід стають надійними помічниками у двобої з надзвичайними ситуаціями.

Що ж до переможців, командна першість визначалась по найменшій сумі часу, витраченого газодимозахисною ланкою для подолання усіх етапів змагань. За підсумками отриманих результатів перше місце посіла команда Галицького району м.Львова, друге місце – команда м.Трускавець і замкнули трійку призерів вогнеборці Личаківського району м.Львова.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ