У Львівській області Ірина Сех відвідала Бузеччину

У Львівській області Ірина Сех відвідала Бузеччину

19.10.13 11:37 0 1022
Народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Ірина Сех у день Покрови Богородиці та 71-ї річниці створення Української Повстанської Армії відвідала села Новий Милятин та Новосілки Буського району. Свободівка взяла участь у панахиді та вічі біля пам'ятника Борцям за волю України у Новому Милятині.

Монумент у селі Новий Милятин встановили 2010 року за сприяння Буської районної організації ВО "Свобода". На ньому викарбовано імена повстанців, які походять із цього села або загинули в цій місцевості.

Виступаючи перед громадою, Ірина Сех привітала всіх з нагоди 71-ї річниці створення Української Повстанської Армії та святом Покрови Божої Матери. "стоячи біля цього пам'ятника полеглим воякам, хочу сказати – ми пам'ятаємо ваш подвиг. Завдяки вашій вірі та самопосвяті, нині ми живемо в Українській державі. Дякую за вашу незламність. Дякую також нині живим ветеранам, з якими маємо щастя спілкуватися, і прошу Бога, щоб він дав їм здоров'я, радости та благополуччя. Вірю, що дуже скоро подвиг ОУН і УПА буде визнано на державному рівні", – зазначила Ірина Сех.

Між селами Задвір'я та Новосілки Буського району громада вшанувала пам'ять загиблих повстанців. У заходах взяли участь народний депутат від ВО "Свобода" Ірина Сех, заступник голови Буської районної ради свободівець Богдан Гринишин, члени Буської та Кам'янка-Бузької районних партійних організацій.

Також Ірина Сех відвідала виставку у палаці Бадені в Буську, присвячену 71-й річниці УПА. Експозицію архівних фото та документів часів національно-визвольної боротьби підготували Буська районна організація ВО "Свобода" та товариство "Бужани". Організатори виставки провели екскурсію для народного депутата Ірини Сех, яка у свою чергу висловила вдячність бужанам за небайдужість і копітку працю задля збереження української національної пам'яти.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ