Ірина Сех: "Міт про успішний видобуток сланцевого газу в Европі руйнується на очах"

Ірина Сех: "Міт про успішний видобуток сланцевого газу в Европі руйнується на очах"

19.10.13 12:21 0 986
Міт про те, що і в Сполучених штатах Америки, і в країнах Европи успішно видобувають сланцевий газ, руйнується на очах – у багатьох державах не хочуть ризикувати здоров'ям громадян і довкіллям. Про це заявила голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи свободівка свободівка Ірина Сех, коментуючи повідомлення ЗМІ про те, що компанія "Шеврон" зупиняє розвідку сланцевого газу в Румунії.

"Компанії та уряд, які зацікавлені у видобутку сланцевого газу в Україні, як аргумент використовують тезу про те, що скрізь у світі успішно триває видобуток і ніхто не протестує, окрім українців. Насправді щодня надходить інформація про акції громадянського спротиву та рішення урядів про заборону видобутку сланцевого газу", – зазначила Ірина Сех.

За словами націоналістки, ситуація в Румунії дещо схожа на українську – там влада дала згоду на видобуток газу шляхом гідравлічного розриву пластів, аргументуючи рішення бажанням зменшити залежність від російських енергоносіїв. І водночас румунська громадськість заявляє про корупційну складову інвестиційних домовленостей із видобувною компанією. Антифрекінговий рух там настільки потужний, що під його тиском влада з'ясовує питання проведення референдуму, а компанія-інвестор заявила про зупинку своєї діяльности щодо розвідки та видобутку сланцевого газу.

Як відомо зі ЗМІ, 18 жовтня після п'ятьох днів громадських протестів на північному сході Румунії корпорація "Шеврон" оголосила, що призупиняє там свою діяльність (http://www.naturalgaseurope.com/chevron-halts-romania-shale-gas-exploration). Тисячі громадян, зокрема священики і школярі, утворили живий ланцюг, щоби не пропустити техніку компанії "Шеврон". Протестувальники заявляли про корупцію уряду та його капітуляцію перед корпораціями.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Анатолій Пришко: "Сумніви ...

КОМЕНТАРІ