У Львівській області Михайло Задорожний разом із дрогобицькою громадою відзначив 71-річчя створення УПА

У Львівській області Михайло Задорожний разом із дрогобицькою громадою відзначив 71-річчя створення УПА

19.10.13 13:04 0 907
14 жовтня 2013 року депутат Львівської обласної ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Михайло Задорожний взяв участь в урочистостях з нагоди 71-ї річниці створення Української Повстанської армії, які відбулися в Дрогобичі біля пам'ятника провідникові ОУН Степанові Бандері.

Спочатку відбулося покладання квітів до пам'ятника Бандері від влади та громадськости. Відтак благословенням отця Мирослава Соболти розпочалося віче, на якому зокрема виступили голова Дрогобицької станиці Братства ОУН-УПА Степан Яворський та депутат-свободівець Михайло Задорожний.

" – свято для кожного свідомого українця, та передусім – це свято для наших ветеранів, яким ми невимовно вдячні. Маємо нагоду привітати їх і сказати: ми, ваші нащадки, пишаємося вашим подвигом, вашою відвагою і жертовністю, ми цінуємо те, що ви зробили для майбутніх поколінь українців – заклали підвалини незалежної держави, яка з Божою поміччю стала реальністю наприкінці ХХ століття. також нашим обов'язком є згадати про тих, хто не дожив до наших днів – загинув у бою або помер від ран і хвороб, набутих у роки боротьби. Молимося за них і пам'ятаємо їхній героїчний чин", – заявив у своєму виступі Михайло Задорожний.

Депутат також взяв участь в урочистих заходах з нагоди 71-ї річниці створення Української Повстанської Армії, що відбулися у селі Медвежа Дрогобицького району. Разом із громадою він вшанував пам'ять чотирьох повстанців, які загинули 1947 року під час облави енкаведистів.

Михайло Задорожний також привітав у Дрогобичі учасників XIV дитячо-юнацького фестивалю мистецтв "Сурми звитяги", організованого щоби заохочувати молодь до плекання мистецької спадщини Січових Стрільців, вояків УГА, революційного підпілля ОУН та УПА, а також до творення сучасного українського патріотичного мистецтва. "Мені приємно бачити нині найкращих представників учнівської та студентської молоді Дрогобиччини. Адже тут, без сумніву, зібралися найталановитіші, найактивніші, небайдужі та ті, які прославлятимуть наш край своєю творчістю. Я бажаю вам успіхів і перемог – не лише в цьому конкурсі, а й у всіх ваших починаннях", – зазначив депутат-свободівець.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ