У Житомирі обговорювали питання працевлаштування молоді

У Житомирі обговорювали питання працевлаштування молоді

19.10.13 08:24 0 887
Житомир вдруге за останні два роки став місцем проведення всеукраїнських семінарів з питань профорієнтаційної роботи та зайнятості молоді. 17 жовтня до Житомира прибули представники 15 областей України - учасники Всеукраїнського семінару, спрямованого на вирішення питання зайнятості молоді та розв’язання проблеми безробіття серед молоді. До участі у заходах були запрошені також керівники структурних підрозділів у справах сім’ї, молоді та спорту всіх районів Житомирської області.

Питання працевлаштування молодих людей є актуальним, увага суспільства спрямована на його вирішення. У вересні поточного року Президент України схвалив Стратегію реалізації молодіжної політики, розраховану до 2020 року, одним з основних напрямків якої є сприяння соціальному захисту молоді. У Житомирській області прийнята і працює обласна програма зайнятості населення, яка, зокрема, передбачає план заходів щодо працевлаштування молоді.

«Сьогоднішній семінар – це не рецепт вирішення проблеми працевлаштування молоді, це обмін досвідом роботи у цьому напрямку з урахуванням регіональних особливостей», - наголосив у своєму виступі заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, організатор і модератор семінару Олександр Антонюк.

Питання зайнятості на Житомирщині, за словами Олександра Миколайовича, вирішується у співдружності трьох соціальних партнерів – органів влади, профспілок та роботодавців, між якими укладено регіональну угоду.

Надзвичайно важливим є проведення комплексної профорієнтаційної роботи, яка має починатися з дитячого садка. Молодь має розуміти, що чекає її на ринку праці, і під час навчання підтримувати зв’язок з майбутнім роботодавцем. Стажування має стати реальним проходженням практики, а не формальним закриттям документів.

«Молодь заговорила про престижність праці, - зазначила у своєму виступі перед учасниками семінару голова Федерації профспілок у Житомирській області Неля Паламарчук. – Ми ініціювали обговорення концепції престижності праці, яка включає в себе з-поміж іншого оптимізацію навчальних закладів, децентралізацію системи професійно-технічної освіти тощо».

Про те, що сучасного роботодавця цікавить рівень знань молодих спеціалістів, їхні практичні навички, а не наявність диплома, говорив голова правління Об’єднання організацій роботодавців Житомирської області Сергій Бутенко.

В рамках семінару пройшла конференція «Практичні аспекти працевлаштування молоді», під час якої її учасники ознайомились з регіональними особливостями працевлаштування молоді, перспективами щодо зайнятості молоді та перспективами працевлаштування молодих людей в IT-сфері.

Учасники семінару, який триватиме до 19 жовтня, ознайомляться з роботою Житомирського торгівельно-економічного коледжу в частині підприємницької діяльності молоді, зокрема у сфері готельно-туристичного бізнесу, зеленого туризму, побувають у Житомирському вищому професійному училищі будівництва та дизайну, дізнаються про забезпечення молоді робочими місцями у сільській місцевості на прикладі ТОВ «Нива» смт Черняхова.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Марадона: "Хочу тренувати ...

КОМЕНТАРІ