Чернігів: Водоканал будує новий каналізаційний колектор на вул. Ушинського

Чернігів: Водоканал будує новий каналізаційний колектор на вул. Ушинського

19.10.13 10:54 0 900
Протягом тижня КП «Чернігівводоканал» веде роботи по будівництву сучасного самопливного колектору по вул. Ушинського.

За словами Сергія Коцура, головного інженера КП «Чернігівводоканал» - протягом кількох років цей об’єкт підприємства знаходився в аварійному стані. За два останні роки було ліквідовано 4 серйозні аварійні ситуації та кілька провалів, такий стан колектору загрожував чернігівцям техногенною катастрофою. Це найвужчий відрізок каналізаційних мереж і саме через нього стоки з усього міста йдуть на очисні споруди, тому у випадку можливої аварії місто залишилось без водопостачання та водовідведення.

Будівництво нового колектору йде з використанням сучасних матеріалів, а саме поліетиленових труб діаметром 1200 мм «Спирокор» - спірально навиті і безнапірні, вони не бояться корозії і стійки до скопищ газів та агресивного середовища, гарантійний термін яких 50 років. Будівельні роботи по прокладенню 560 метрів труб колектору проводяться в досить складних умовах на глибині 5-7 метрів, також на цій ділянці проходить дуже багато комунікацій, що ускладнює проведення робіт.

Сергій Коцур додав, що за проведеним тендером підрядником у виконанні будівельних робіт є Корпорація «Укртрансбуд», вартість матеріалів і будівельних робіт складає 6 млн. 400 тисяч гривень і проводиться за кредитні кошти Світового Банку.

Завершити будівництво каналізаційного колектору планується до кінця поточного року.

За інформацією прес-служби КП «Чернігівводоканал»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі дорожнім ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ