День відкритих дверей в Житомирському обласному центрі соціально-психологічної допомоги

День відкритих дверей в Житомирському обласному центрі соціально-психологічної допомоги

19.10.13 09:06 0 929
На виконання нових соціальних ініціатив Президента України щодо вдосконалення роботи соціальних служб шляхом повного охоплення соціальними послугами найуразливіших категорій населення, раннього виявлення проблемних сімей та вчасного надання їм підтримки у Житомирській області створені та діють три заклади соціального обслуговування. Це обласний центр соціально-психологічної допомоги, обласний центр соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, обласного центру ресоціалізації наркозалежної молоді «Твоя перемога».

18 жовтня в Житомирському обласному центрі соціально-психологічної допомоги провели День відкритих дверей. Центр функціонує вже майже 10 років, створений у травні 2004 р. За словами працівників центру (штат яких складає 10 осіб), за цей час до них звернулися сотні людей, котрі потрапили у скрутні життєві обставини. Заклад фінансується з обласного бюджету та здійснює практичну діяльність за всіма напрямками соціальної роботи.

Мета діяльності обласного центру соціально-психологічної допомоги полягає у сприянні розв’язанню життєвих проблем молодих людей віком від 18 до 35 років та сімей з дітьми, які опинились в складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги. Основні проблеми, з якими звертаються до центру: - стихійне лихо; фізичне, психологічне, економічне насильство; безпритульність та бездоглядність; безробіття або труднощі в пошуку роботи; проблеми в оформленні та відновленні документів, в отриманні державної соціальної допомоги та пільг; внутрішньо-особистісні проблеми; міжособистісні проблеми; конфлікти з рідними; стресовий стан; проблеми зі здоров’ям тощо.

«Наразі в центрі проживає 11осіб, в денному стаціонарі отримують допомогу 12 осіб. За 9 місяців роботи поточного року за допомогою звернулася 201 особа, 133 особи отримали консультації по телефону. З них на проживання було зараховано 47 осіб, в тому числі 10 сімей з дітьми (всього 14 дітей )», - розповідає директор Житомирського обласного центру соціально-психологічної допомоги Людмила Романчук.

У центрі одночасно можна розмістити на проживання 16 осіб. Заклад обладнаний сучасною побутовою технікою та меблями – усім необхідним для зручного та комфортного проживання. В ньому є 2 кімнати для жінок на 3 ліжко-місця, 2 кімнати для чоловіків на 3 ліжко-місця, 1 кімната для сім’ї на 4 ліжко-місця, кухня, санітарна кімната. Тимчасове проживання надається терміном на 90 діб. Крім допомоги в режимі цілодобового стаціонару, соціальні послуги надаються в денному стаціонарі, тобто без проживання, та здійснюється консультування по телефону. Телефонна лінія працює в цілодобовому режимі, телефон для звернень: (0412) 25-59-89.

Звернувшись до центру, молода людина має можливість отримати кваліфіковані консультації та допомогу психолога, соціального педагога, юрисконсульта у вирішенні особистих проблем. Всі послуги надаються на безоплатній основі.

З метою повного та всебічного вирішення існуючих проблем користувачів послуг центр у своїй діяльності взаємодіє із структурними підрозділами облдержадміністрації у сфері соціального захисту, охорони здоров’я, освіти, служби у справах дітей; обласним соціальним гуртожитком для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; міським центром зайнятості; правоохоронними органами; навчальними закладами; благодійними організаціями (Міжнародні благодійні фонди «Місія в Україну», «Відкрите серце»).

«Створення обласною владою такого закладу, як наш, та забезпечення його функціонування з обласного бюджету дозволяє надавати термінову та довготривалу якісну соціально-психологічну допомогу і тимчасовий притулок молоді та сімям, які потрапили з різних причин у складні життєві обставини. Наш колектив буде продовжувати робити свій внесок у реалізацію державної політики соціального захисту населення», - наголосила директор центру Людмила Романчук.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ