В Житомирській області рятувальники проводять відпрацювання закладів із масовим перебуванням людей

В Житомирській області рятувальники проводять відпрацювання закладів із масовим перебуванням людей

19.10.13 10:13 0 873
Останнім часом у світі почастішали випадки пожеж у закладах із масовим перебуванням людей. Наслідки цих подій забрали життя десятків людей. Зокрема, у 2010 році на території Рівненської області горів пансіонат для людей похилого віку. Цього року подібний випадок трапився у Росії. В зв’язку з цим, співробітники Управління ДСНС у Житомирській області проводять позапланові перевірки будинків-інтернатів, пансіонатів та гуртожитків різних форм власності, розташованих на території області.

Так, 17 жовтня було перевірено хід виконання заходів, вказаних у приписі на усунення порушень органів Державного нагляду з питань пожежної та техногенної безпеки. Співробітники Управління ДСНС в області відвідали Коростенський геріатричний пансіонат для ветеранів війни та праці Житомирської обласної ради і гуртожиток для працівників КВЖРЕП №4 міста Коростень.

Геріатричний пансіонат – заклад специфічний. Більшість із тих, хто у ньому проживає, це люди похилого віку. Отже, забезпечення пожежної безпеки в даному закладі повинно знаходитись на високому рівні.

Проте перевіркою виявлені порушення нормативних актів з питань пожежної безпеки, що становлять загрозу життю та здоров’ю осіб, які перебувають у закладі, більшість із них є недієздатні.

Особливу стурбованість викликає стан шляхів евакуації закладу та знаходження недієздатних (лежачих) мешканців пансіонату на 4-5 поверхах, що є грубим порушенням правил пожежної безпеки.

Наявність на шляхах горючого оздоблення при виникненні пожежі може призвести до її швидкого розповсюдження і, як наслідок, до трагічних випадків. Адже пластикова вагонка та плити МДФ класифікуються як матеріал з високою димоутворювальною здатністю. Незважаючи на заборону експлуатації будинку, керівництвом закладу дуже повільно здійснюються заходи щодо усунення недоліків.

Аналогічну картину було виявлено у гуртожитку для працівників КВЖРЕП №4 міста Коростень. Під час перевірки встановлено, що на шляхах евакуації 1 поверху використовується оздоблення з горючого матеріалу. Евакуаційні виходи з 2 та 3 поверхів забиті на цвяхи. Електрична мережа потребує оновлення та ремонту. На 2 та 3 поверхах відсутні первинні засоби пожежогасіння. Працівники гуртожитку не обізнані із тим, як поводитися в разі виникнення пожежі або надзвичайної ситуації.

Ускладнює це все відсутність АПС, системи оповіщення та евакуації людей. Обслуговуючий персонал не забезпечений індивідуальними засобами дихання. Проте керівництво гуртожитку запевнило, що недоліки буде усунено якнайшвидше.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Герой України Мирослав ...

КОМЕНТАРІ