В Житомирській області школярі разом з рятувальниками подорожували країною надзвичайних ситуацій

В Житомирській області школярі разом з рятувальниками подорожували країною надзвичайних ситуацій

19.10.13 08:04 0 800
18 жовтня співробітники Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України провели урок безпеки для дітей зі зниженим зором Житомирської спеціалізованої ЗОШ–інтернат І-ІІІ ступенів.

Подібна роз’яснювально-профілактична робота проводиться надзвичайниками постійно. Адже працівники ДСНС усіма можливими способами намагаються убезпечити населення від стихійного лиха. Тому обізнаність людей у галузі протипожежної безпеки завжди стоїть на першому місці.

Для дітлахів підготували цілу низку цікавинок. Перш за все, гості взяли участь в інформаційно-розважальній вікторині «Подорож до країни надзвичайних ситуацій». Під час неї вогнеборці перевіряли учнів на знання правил пожежної безпеки.

Найактивніші учасники отримували від ведучої пам’ятні подаруночки, окремі з яких лише збагатять знання переможців. Усіх присутніх вразив профілактичний фільм з питань пожежної безпеки, в якому наведено приклади неправильного поводження з вогнем. Глядачі уважно спостерігали за тим, які жахливі наслідки спричиняє пожежа.

Кожен з юних гостей, хто відвідав цього дня пожежно-рятувальну частину мріяв побачити справжній пожежний автомобіль, приміряти спорядження рятувальника та стати свідком оперативних дій бійців ДСНС. Що ж, мрії збуваються! Надзвичайники надали дітлахам таку можливість. Ані хлопчики, ані дівчатка не знехтували шансом як можна краще познайомитись з представниками справжньої чоловічої професії. Крім того рятувальники відповідали на всі запитання, які цікавили юних гостей та люб’язно погоджувались сфотографуватись на згадку.

З неймовірною цікавістю діти оглядали пожежно-рятувальну техніку та робочі місця вогнеборців. Ніхто навіть не помітив як швидко минув час. І чим довше гості перебували з рятувальниками, тим менше їм хотілось повертатися додому.

Ефектною кінцівкою заходу стала ліквідація умовної пожежі. Глядачі організовано вишукувались навколо стадіону та спостерігали за тим як вогнеборці долають полум’я. Діти не стримуючи своїх емоцій довго плескали в долоні.

По закінченню заходу учні та керівництво навчального закладу висловили щирі слова вдячності за такий насичений цікавими подіями день, на що надзвичайники запросили всіх відвідати частину наступного разу, де завжди раді новим-старим гостям.

Хочеться вірити, що гості надовго запам’ятають шню «подорож». Дуже важливо щоб кожен з них взяв після цієї зустрічі щось для себе. Адже обізнаній людині ніяка небезпека не страшна.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ