Рівненська область: Колегія Головного управління підбила підсумки роботи  за 9 місяців 2013 року

Рівненська область: Колегія Головного управління підбила підсумки роботи за 9 місяців 2013 року

19.10.13 08:04 0 750
17 жовтня в селищі міського типу Млинів відбулося виїзне засідання Колегії Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області. Під головуванням першого заступника ГУ ДСНС України у Рівненській області полковника служби цивільного захисту Сергія Крука були підбиті підсумки роботи Головного управління та підпорядкованих підрозділів за 9 місяців поточного року.

У заході взяли участь заступник начальника ГУ ДСНС полковник служби цивільного захисту Ігор Михальчук, керівники структурних підрозділів Головного управління, начальники міських та районних підрозділів ГУ ДСНС області, а також запрошені - голова Млинівської райдержадміністрації Ганна Худик, заступник голови райдержадміністрації Роман Поліщук та голова районної ради Василь Харков.

Робота Колегії розпочалася з приємного моменту. Перший заступник начальника ГУ ДСНС Сергій Крук під оплески усіх присутніх вручив заступнику голови районної державної адміністрації Роману Поліщуку пам’ятний годинник. Дана нагорода є цілком заслуженою, адже у березні місяці внаслідок сильних снігопадів на території району був ускладнений рух автотранспорту. Разом із працівниками Держслужби з НС, Роман Поліщук працював докладаючи всіх зусиль щодо дестабілізації обстановки на території району.

Відкриваючи робочу частину засідання, полковник служби цивільного захисту Сергій Крук зауважив, що завдання, покладені на Головне управління і підпорядковані підрозділи Державною службою України з надзвичайних ситуацій та обласною владою, були успішно виконані. Але разом з тим, він наголосив і на проблемних питаннях у роботі окремих районних підрозділів, існуючих недоліках та необхідності їх усунення. Зокрема він відзначив зменшення кількості надзвичайних ситуацій в області. «Завдяки ефективним заходам Держслужби з НС Рівненщини зберігається позитивна тенденція у цьому напрямку. Наші підрозділи забезпечили своєчасне реагування на всі надзвичайні ситуації та події і, зокрема, на ліквідацію 884 пожеж», - підкреслив полковник служби цивільного захисту. За його словами, протягом дев’яти місяців 2013 року підрозділи ГУ ДСНС під час виконання завдань за призначенням врятували життя 19 громадянам, в тому числі 4 дітям, піротехніками аварійно-рятувального загону спеціального призначення виявлено та знешкоджено більше 200 боєприпасів часів минулих війн.

Зокрема, пан полковник озвучив основні завдання поставлені Головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій генерал-полковником Михайлом Болотських щодо забезпечення готовності органів та підрозділів цивільного захисту Рівненської області до реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду, а саме: підготовка техніки та спорядження, уточнення розрахунків, удосконалення взаємодії з аварійними підрозділами інших органів влади, підготовка пунктів обігріву, пересувних електростанцій, а також власної бази до функціонування в зимовий період.

Серед інших питань, про які йшлося у ході засіданні – стан роботи щодо створення нових команд місцевої пожежної охорони, діяльність державних аварійно-рятувальних служб, обслуговування потенційно-небезпечних об’єктів, стан фінансування та матеріально-технічного забезпечення підрозділів ГУ ДСНС області, кадрове забезпечення та протидія корупції тощо.

По завершенню роботи Колегії учасники заходу побували на екскурсії в Національному історико-меморіальному заповіднику "Поле Берестецької битви" та відвідали Млинівський районний краєзнавчий музей.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ