Ув’язнена учасниця Pussy Riot Толоконникова поновила голодування

Ув’язнена учасниця Pussy Riot Толоконникова поновила голодування

19.10.13 08:04 0 680
Ув’язнена учасниця російського панк-гурту Pussy Riot Надія Толоконникова поновила голодування після того, як вночі її перевели з в’язничної лікарні назад у мордовську колонію №14. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як повідомив чоловік засудженої, Толоконникова раніше заявляла, що відновить голодування у випадку її повернення в колонію, де їй загрожує небезпека.

У Федеральній службі виконання покарань пояснили, що самопочуття Толоконниковї покращилося, і вона буде на амбулаторному лікуванні в колонії.

суд у Нижньому Новгороді прийняв відмову від пом’якшення покарання від іншої ув’язненої учасниці Pussy Riot Марії Альохіної. вона відкликала своє клопотання на знак солідарності з Толоконниковою.

Толоконникова почала голодування 23 вересня, протестуючи проти нелюдських, за її словами, умов утримання в колонії, а також проти погроз на її адресу з боку адміністрації колонії. В колонії всі звинувачення відкидали.

Після більш як тижня протесту вона припинила голодування. Через погіршення стану здоров’я її перевели до в’язничної лікарні.

Надія Толоконникова і Марія Альохіна зараз відбувають дворічний термін за ґратами. Третя засуджена учасниця Pussy Riot Катерина Самуцевич отримала після апеляції умовний термін, іншим двом у цьому відмовили.

Трьох учасниць Pussy Riot затримали в лютому минулого року після спроби «панк-молебню» зі словами, зокрема, «Богородице-Діво, Путіна прожени!», яку вони, а також іще кілька невстановлених учасниць гурту влаштували у храмі Христа-Спасителя в Москві. Суд вирішив, що такі дії є «хуліганством із мотивів релігійної ненависті».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ