Над громадським транспортом Тернопільщини проведуть експеримент

Над громадським транспортом Тернопільщини проведуть експеримент

19.10.13 09:05 0 876
Тернопільська область може потрапити під експеримент. Регіон мають намір зробити пілотним в плані зміни підходів до роботи громадського транспорту. У Тернополі під час виїзного засідання комітету ВРУ з питань транспорту і зв»язку його голова Борис Колесніков журналістам заявив, що області потрібна нова логістична модель.

Згідно з нею, в області невеликі маршрутки мають замінити великі автобуси, переконаний народний депутат.

«Тернопільська область – компактна, тому тут треба владі і бізнесу подумати, як зручно працювати. Треба дати можливість міським радам купляти великовмісні автобуси. Що стосується малого бізнесу, маршрутних таксі, то перехідний період має бути в районі 5 років. Тому що люди витратились на придбання маршрутних таксі, мікроавтобусів, щоб вони могли за ці 5 років знайти собі інший сектор застосування своїх можливостей", - заявив Борис Колесніков.

За словами голови комітету, важлива пасажирська безпека.

«Не може вантажний автобус возити людей. Цей транспорт не гарантує безпеку людей», - додає Борис Колесніков.

Відтак, обранець переконаний, що на прикладах невеликих областей можна показати приклад для України в галузі пасажирських перевезень, в залізничному та автомобільному транспорті. Чи попаде Тернопільщина у пілотний проект вирішуватимуть народні депутати вже у середу на засіданні Комітету ВРУ з питань транспорту та зв`язку.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: Чернівці: Тімішоара
Наступна новина: День відкритих дверей в ...

КОМЕНТАРІ