Кримські правоохоронці викрили розкрадачів землі

Кримські правоохоронці викрили розкрадачів землі

19.10.13 08:29 0 898
До неправомірної діяльності, пов'язаної з незаконним зняттям родючого шару ґрунту, виявилися причетні посадові особи однієї з сільських рад столиці автономії. На даний правоохоронці з’ясовують приналежність земельної ділянки та встановлюють суми завданих збитків.

- Співробітниками Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю Криму була припинена неправомірна діяльність з незаконного заволодіння ґрунтовим покривом землі, - повідомив начальник УДСБЕЗ ГУМВС України в Автономній Республіці Крим полковник міліції Едуард Онацький. - Не маючи спеціального дозволу, тіньові комерсанти протягом декількох місяців знімали поверхневий шар ґрунту і продавали приватним особам.

При цьому вартість однієї вантажівки землі становила приблизно 1,5 тисячі гривень. Роботи велися під покривом ночі, однак, і це не допомогло землеторговцям сховатися від відповідальності. Працівники міліції затримали вантажний автотранспорт і трактор саме під час здійснення робіт.

А прибулі на місце фахівці Держсільгоспінспекції в АР Крим підтвердили той факт, що на земельній ділянці площею понад 4 гектара виритий котлован глибиною кілька метрів, знятий і переміщений родючий шар ґрунту, що є грубим порушенням земельного законодавства.

Територіальним слідчим підрозділом відомості про кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 239-1 (незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром земель) Кримінального кодексу України. Стаття передбачає штрафні санкції, обмеження або позбавлення волі строком до п'яти років з конфіскацією засобів і знарядь заволодіння.

СЗГ ГУМВС України

в АР Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Кращим за професією ...

КОМЕНТАРІ