Анатолій Пришко:

Анатолій Пришко: "Сумніви щодо нового КПК залишилися в минулому"

19.10.13 12:30 0 913
Виконувач обов’язків Генерального прокурора України взяв участь у засіданні розширеної колегії МВС за підсумками роботи відомства упродовж 9 місяців 2013 року.

За його словами, питання взаємодії органів досудового розслідування, оперативних підрозділів та інших служб органів внутрішніх справ є надзвичайно важливим під час розкриття та розслідування кримінальних правопорушень.

– Я приємно вражений глибиною підготовки до розгляду цього питання. У виступах учасників колегії дана об’єктивна картина стану взаємодії між оперативними та слідчими підрозділами, визначено проблеми, які є, і намічені заходи щодо їх усунення, – зазначив Анатолій Пришко.

За його словами, наразі правоохоронним органам доводиться працювати в умовах запровадження нового Кримінального процесуального кодексу. Цей документ докорінно змінив повноваження слідчих, оперативних працівників, повноваження прокурора. Також триває реформування правоохоронної системи на шляху до євроінтеграції.

Анатолій Пришко поінформував учасників колегії МВС про внесення змін до законодавчої бази, зокрема – до Закону України «Про прокуратуру».

За словами виконувача обов’язків Генерального прокурора України, рік тому, під час введення в дію Кримінального процесуального кодексу України, лунали песимістичні прогнози і сумніви.

– приємно відзначити, що все це залишилось у минулому. Попри всі ці сумніви МВС забезпечило розслідування майже 1,5 мільйона кримінальних проваджень, а це – 97 відсотків з числа кримінальних проваджень, які перебували у провадженні слідчих всієї держави, – наголосив Анатолій Пришко.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ірина Сех: "Міт про ...
Наступна новина: Хуанде Рамос: В Україні ...

КОМЕНТАРІ