П'яний водій за кермом чужої автівки - тернопільські міліціонери розкрили злочин та попередили ДТП

П'яний водій за кермом чужої автівки - тернопільські міліціонери розкрили злочин та попередили ДТП

19.10.13 12:08 0 965
Співробітники автоінспекції Монастириського райвідділу міліції зупинили автомобіль марки «Фольксваген». Водій, що перебував за кермом транспортного засобу, уже на ногах не тримався. Більше того, з’ясувалося, що іномарка перебуває у розшуку.

Чимало проміле еталону в крові засвідчило ступінь сильного алкогольного сп’яніння. Саме у такому стані за кермом перебував житель Франківщини. Більше того, чоловік мав намір їхати з Монастирищини на свою малу батьківщину. Проте його планам перешкодили працівники міліції.

Як повідомив перший заступник начальника Монастириського райвідділу міліції УМВС України в Тернопільській області Андрій Гожій, до райвідділу зателефонував голова села Велеснів. Чоловік повідомив, що сільськими вулицями на шаленій швидкості їздить іномарка. Правоохоронці оперативно відреагували на повідомлення – патрульна машина виїхала до населеного пункту.

Заїжджого «шумахера» міліціонери зупинили на виїзді з села. Автоінспектор ДАІ Петро Гнатович, котрий виїжджав на повідомлення сільського голови, розповів, що водій транспортного засобу при собі не мав жодних документів, які б засвідчували його особу та право власності на мікроавтобус. Щойно марку, номер кузова та державні знаки були введені в базу даних, як програма видала, що автівка перебуває у розшуку.

З’ясувалося, 21-річний водій – житель Тлумацького району Франківської області – на машині, котру має право використовувати лише в цілях приватного підприємства, де працює, того дня виїхати не зміг. Власників попередив, що хильнув зайвого, тому сісти за кермо не зможе. Роботодавці з розумінням поставилися до таких пояснень. Але згодом автівки на місці стоянки не виявили. Відповідно, заявили про викрадення. Допоки франківські правоохоронці реєстрували незаконне заволодіння транспортним засобом, водій-викрадач уже приїхав в Тернопільську область на Монастирищину провідати дружину, адже та гостювала у батьків.

В домі тестя зятя прийняли гостинно. Гість не відмовився від чарки-другої, бо мав намір заночувати. Але що на тверезу голову видається дрібницею, на п’яну – причиною непорозумінь. Через що сталася сварка, молодик так і не зміг пригадати, але у запалі та ще й у нетверезому стані сів за кермо. Спочатку злість зганяв, газуючи вуличками та провулками села, відтак вирішив їхати на Франківщину.

Хтозна чим би закінчилася поїздка, якби лиходія не зупинили міліціонери. За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом розпочато кримінальне провадження, за керування у стані алкогольного сп’яніння складено адміністративний протокол. Яким би не було покарання за вчинене – це менше, аніж скалічене або й втрачене життя.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Сирії звільнили 9 ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ