У Волинській області щоби уникнути біди - дотримуйтеся правил пожежної безпеки

У Волинській області щоби уникнути біди - дотримуйтеся правил пожежної безпеки

19.10.13 12:03 0 854
З настанням холодів пожежна ситуація особливо загострюється, адже громадяни шукають усі можливі варіанти обігріву приміщення. При цьому найбільш поширений спосіб – встановлення електричного обігрівача. Утім мало хто задумується, наскільки це може бути небезпечно. Тому хочемо звернути увагу громадян на заходи безпеки.

Перед встановленням електричного обігрівача необхідно з’ясувати, чи витримає додаткове навантаження електромережа нашого приміщення, а це в середньому 1,5 кВт. Ні для кого не секрет, що чимало будівель органів влади, зокрема й органів внутрішніх справ Волині, здані в експлуатацію більше 30-ти років тому. Це означає, по-перше, що електромережа проектувалася на незначну кількість споживачів (настільний світильник, друкарська машинка). По-друге: останніми роками приміщення (кабінети) обладнуються великою кількістю додаткових електроприладів (оргтехніка). По-третє: в процесі експлуатації ізоляція електромережі старіє та втрачає свої захисні властивості. Враховуючи, що з моменту вводу в експлуатацію більшості будівель на ввідних електрощитах було встановлено захисні автомати із меншим порогом спрацювання, то існує ймовірність, що на певному етапі слабким місцем виявиться не запобіжний пристрій, а певна ділянка електромережі, яка займеться від аварійного режиму роботи.

Зважаючи на це, усім громадянам необхідно буди уважними і обережними при поводженні із обігрівальними приладами, – наголошує старший інспектор з особливих доручень пожежної безпеки відділу матеріального забезпечення УМВС України у Волинській області Микола Котюх. – Не вмикаєте їх без потреби, у разі їх застосування – не залишайте працюючими без нагляду. Кожен електроприлад повинен мати справний індивідуальний електрозахист і терморегулятор, вмикатися в електромережу тільки за допомогою справних штепсельних з'єднань та електророзеток заводського виготовлення.

Тож, шановні громадяни, аби уникнути біди, дотримуйтеся правил пожежної безпеки на робочому місці та в побуті. Пам’ятайте: безпека вашого життя залежить від вас.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ