На Тернопіллі інтернет-шахраї знімають із чужих платіжних карток тисячі гривень

На Тернопіллі інтернет-шахраї знімають із чужих платіжних карток тисячі гривень

20.10.13 09:58 0 1032
Двоє тернополянок потерпіли від шахраїв, сподіваючись вигідно продати та купити товар з допомогою мережі Інтернет. Надмірна довірливість призвела до втрати значних грошових коштів – потерпілі злегковажили та повідомили реквізити банківських карткових розрахунків. Запам’ятайте, цього не можна робити за будь-яких обставин. Міліціонери неодноразово застерігали від таких шахрайств, але, на жаль, прості схеми обдурювання не зупинилися.

Придбати чи продати товар, давши оголошення на численні сайти, просто і вигідно. Саме так зробили двоє тернополянок, які розмістили оголошення на сайті. Невдовзі їм зателефонували на мобільні. Шахраям вдалося вивідати конфіденційну інформацію – номери карток та пін-коди. З одного рахунку забрали 1660 гривень, з іншого - у п’ять разів більшу суму.

Отож, коли на ваш телефон надійшов дзвінок від покупця, продавця чи представника банку і у вас хочуть взнати номер рахунку, PIN-код доступу до картки, будьте обережні. У жодному випадку не повідомляйте свої конфіденційні дані.

Якщо вас переконують у ризику втратити кошти чи інформують про будь-які інші банківські операції та вимагають надати якісь дані, не поспішайте, краще зателефонуйте на гарячу лінію фінансової установи (на кожній картці номери телефонів вказані).

Міліціонери рекомендують усім користувачам надійно захистити дані банківських карток.

Не залишайте платіжні картки без нагляду та не передавайте третім особам.

Нікому не повідомляйте пароль, який дозволяє розпоряджатися коштами.

Не зберігайте PIN-код разом із платіжною карткою.

Не надавайте особисту інформацію електронною поштою. Жоден банк, або сервіс не проситимуть у вас надати пароль доступу.

Регулярно перевіряйте рахунок, як у платіжній системі, так і на картці. Якщо ваш банк надає послугу смс-повідомлень, обов’язково використовуйте – адже це найшвидший спосіб отримати інформацію про стан вашого рахунку.

У жодному разі не зберігайте усі заощадження на одній банківській картці.

Заведіть спеціальну картку для Інтернет-розрахунків.

Якщо вас просять повідомити пароль або інші дані картки, засумнівайтеся у цьому – цим можуть скористатись шахраї. Про усі такі дзвінки одразу повідомляйте працівників міліції.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ