У Тернополі стартувала XI Крайова Пластова Спартакіада

У Тернополі стартувала XI Крайова Пластова Спартакіада

20.10.13 13:19 0 784
Понад 400 юнаків і юнок з 11 міст України беруть участь в ХІ Крайовій Пластовій Спартакіаді, присвяченій 71-річниці створення Української Повстанської Армії, яка відбувається з 18 по 20 жовтня у Тернополі. Вони змагаються з таких видів спорту, як футзал, гандбол, волейбол, баскетбол і визначать між собою найспортивніші курені. Окрім них на Спартакіаду приїхало 100 старших пластунів, які разом з тернополянами та гостями міста вболівають за учасників Спартакіади.

Урочисте відкриття змагань, які проходять за сприяння Тернопільської міської ради та з ініціативи Тернопільського осередку «Пласту», відбулося на центральному міському стадіоні. Вітаючи учасників Спартакіади, міський голова Тернополя Сергій Надал зокрема зазначив: «Вітаю усіх пластунів вашим гаслом СКОБ!!! Вітаю усіх гостей нашого міста з цими чудовими змаганнями! Ми раді бачити і приймати усіх у Тернополі. Приємно, що цей захід відбувається саме в нашому місті. «Пласт» – це та організація, якій вдалося поєднати одночасно спортивне, фізичне, духовне, історичне, екологічне і найголовніше – патріотичне виховання. Тому що нині мало бути всебічно розвиненою особистістю. важливо виховувати справжніх патріотів свого населеного пункту, краю та України. І «Пласт» це успішно робить упродовж майже 100 років. Ми гордимося цією громадською організацією. Тому більшість молодіжних програм у Тернополі впроваджують спільно з «Пластом» і за участю пластунів. Хочу висловити слова вдячності за їхню активну громадську позицію, участь у житті нашого міста. цей захід відбувається саме з їхньої ініціативи. Бажаю учасникам XI Крайової Пластової Спартакіади Пластунів гарного активного оздоровчого відпочинку, впертої безкомпромісної боротьби. І нехай перемагає найсильніший».

Пластунів на їхні спортивні змаги благословив голова Молодіжної комісії Тернопільсько-Зборівської архієпархії УГКЦ отець Орест Палівський: «Бажаю вам завзяття бути переможцями – тими, за ким підуть молодь і друзі, ваші молодші брати і сестри. Дякуємо вам за те, що зібралися у нашому гарному місті. Нехай Господь благословить, щоб ви гарно із користю для себе провели час у Тернополі».

Як розповів комендант Спартакіади Любомир Шимків, XI Крайова Пластова Спартакіада – це найбільше зібрання пластунів за нинішньої доби в нашому місті: «Ми вперше приймаємо такі великі спортивні змаги серед пластунів у Тернополі. У нас є команди, сформовані з учасників змагань віком до 18 років і після. Загалом Спартакіада являтиме собою боротьбу за найкращий спортивний курінь року. А загалом метою змагань є популяризація різних видів спорту та пропаганда здорового способу життя».

Змагання відбуваються на центральному міському стадіоні Тернополя, спортивних залах ТЗОШ №26 і №27, спортивних комплексах та майданчиках ТНЕУ і ТДМУ ім. І. Горбачевського.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ